CIBONA NAPOKON PROIGRALA, Cedevita nastavila uspješnu seriju

Facebook

Ciboni je ovo peta ovosezonska pobjeda, a prva pod vodstvom novog trenera Damira Mulaomerovića.

U najvećem hrvatskom košarkaškom derbiju između Cibone i Zadra, slavila je zagrebačka momčad sa 74:65. U 14. kolu regionalne ABA Lige još je igrala i Cedevita koja je također slavila protiv Igokee 91:86. Ciboni je ovo peta ovosezonska pobjeda, a prva pod vodstvom novog trenera Damira Mulaomerovića.

Kod Cibone najbolji je bio Ante Žižić sa 15 ubačenih koševa i sedam skokova, pa Marko Jagodić sa 14 koševa i 11 skokova, te Filip Krušlin s devet koševa i pet skokova. Kod Zadrana najučinkovitiji bio je Delaš sa 13 koševa, šest asistencija i četiri skoka i Cosey sa 11 koševa i pet skokova.

Nakon plasmana u Top 16, Cedevita je svoje gostovanje u Laktašima odradila uspješno i nastavila odličnu seriju. Zagrepčanima je ovo sedma uzastopna pobjeda i jedanaesta sve ukupno ove sezone. Utakmica je bila pravi triler, a za to se pobrinuo domaćin koji je na samom kraju preko Katnića imao priliku okončati susret, no igrač je promašio i utakmica je otišla u produžetke. Cedevita je u nastavku natukla seriju od 9:0 i riješila pitanje pobjednika.

Kod Cedevite najefikasniji je bio Miro Bilan s 24 koša i 11 skokova, pa Jacob Pullen sa 17 koševa i James White sa 13. Kod domaćina najbolji je bio Radenović sa 23 koša i Komatina sa 20 koševa.

Na ljestvici regionalne ABA lige vodi Budućnost s omjerom 12:2, Cedevita je druga s 11:3, a Cibona na 11. mjestu s omjerom 5:9.


Komentari