CIBONA NAKON HORORA U POSLJEDNJIM MINUTAMA ipak došla do pobjede

Facebook

Cibona je mogla do pobjede doći i bez produžetaka, ali momčad novog trenera Mulaomerovića dopustila je Rumunjima seriju od 7:0.

Cibona je teškom mukom uspjela upisati pobjedu nad Energijom u otvaranju drugog kruga FIBA Europa kupa, završilo je 93:88 (23-24, 22-15, 21-23, 15-19, 12-7), a Zagrepčani su slavili tek u produžetcima.

Cibona je mogla do pobjede doći i bez produžetaka, ali momčad novog trenera Mulaomerovića dopustila je Rumunjima seriju od 7:0, čime su se gosti vratili u utakmicu, a na u zadnjih pet sekundi su mogli utakmicu i okrenuti.

Kod Cibone je najefikasniji bio Andrija Žižić koji je jedan od glavnih zaslužnih za pobjedu svoje momčadi. Ubacio je 23 koša i upisao pet skokova, a u produžetcima je baš on s pet koševa nosio umornu Cibonu. Uz njega najefikasniji bio je Florence s 23 koša i pet asistencija, dok je Siriščević utrpao 12. Jagodić-Kuridža uspješno je skočio čak 15 puta, a učinku je pridodao i devet poena. Visokoj pobjedi pridonio je i Ivica Zubec s deset koševa i pet skokova. Kod Rumunja najbolji je bio Mack s 23 koša, a Eziukwu i Troupe ubacili su 19.

Cibonu u sljedećem kolu čeka Pieno Žvaigdžes, a utakmica će se igrati sljedeće godine, točnije 6. siječnja u Litvi s početkom u 17 i 30.


Komentari