Cibona najavila novu sezonu, Velić kritizirao raspored Superkupa: ‘Ne znam kome to treba’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

U prostorijama Cibone održana je konferencija za medije povodom najave nove sezone i osvrta na sve ono što se događalo u pripremnom razdobolju.

Ispred predstavnika medija izašli su trener Cibone Ivan Velić, kapetan Marin Rozić i predstavnik tvrtke MYD Željko Vela, koji je najavio predstojeći Superkup ABA lige.

Konferenciji je trebao prisustvovati i direktor Cibone Domagoj Čavlović koji nije mogao doći zbog hitne obiteljske situacije.

Trener Ivan Velić nije se htio ukopati velikim najavama, ali je iskazao svoju vjeru u ovogodišnju momčad Cibone.

“Volio bih reći da su naši ciljevi osvajanje ABA lige, Prvenstva i Kupa. Realan sam čovjek i najvažnije mi je da i ove sezone budemo na svom maksimumu što se tiče igre i odnosa prema Ciboninom dresu. Za što će to rezultatski biti dovoljno to vam u ovom trenutku ne mogu reći. Stvorili smo novi tim koji je tek na početku pa je o rezultatskim ciljevima prerano govoriti. Vjerujem u ove igrače i zajedničkim radom možemo doći do stvari kojima težimo”, rekao je Velić.

Novinare je zanimalo znači li nedavno dovođenje slovenskog razigravača Matica Rebeca da netko odlazi iz ekipe, no Velić je rekao da se radi samo o pojačavanju dubine momčadi.

“Ostaju svi jer smo ‘krpili’ poziciju 1 uz Sabeckica sa Bilinovcem i Paponjom. Rebec nam je trebao da u ekipi imamo 2 playmakera i trećeg Paponju koji je tek osjetio seniorsku košarku i još uvijek je kadet. Nismo smjeli riskirati da uđemo u ovako jaku sezonu s jednim playmakerom. Zato smo posegnuli za Rebecom i mislim da nećemo pogriješiti”, dodao je Cibonin trener.

Cibonu u sezonu ulazi i s dosta mlađom ekipom u odnosu na prošlu godinu. Velić je objasnio i kako će koristiti usluge najvećih mladih nada Vukova.

“Koristit ćemo u HT Premijer ligi i Paponju i Rašića, Prkačina pogotovo, da vidimo njihove mogućnosti. Znate da se igra trokružno i da ćemo imati preko 70 službenih utakmica. U ovakvim okolnostima gdje igramo 2 utakmice u 2 dana morat ćemo imati 15 igrača. Oni će istovremeno biti registrirani i u Boscu jer imaju priliku biti registrirani i za drugu ligu”, izjavio je Velić.

Trener Velić imao je i oštre kritike za raspored Superkupa ABA lige po kojem će uspješne momčadi za uspjeh plaćati izrazito nabijenim rasporedom.

“Pitaju me ljudi što se događa- 27. rujna igramo Superkup, 29. rujna igramo sa Osijekom. Ja bi bio najsretniji da napravimo presedan u košarci i odigramo 3 utakmice u 24 sata, jer se to teoretski može dogoditi. Da prođemo četvrtfinale, u subotu polufinale, u nedjelju ujutro utakmicu s Osijekom i navečer finale Superkupa. Zbilja ne znam kome to treba i je li to u interesu hrvatske košarke. Pitao sam kolegu iz Osijeka možemo li prebaciti utakmicu za ponedjeljak, 30. rujna i rekao je da ne mogu. Ovo je veliki problem i za ubuduće, jer ako je cilj da netko na ovakav način pobjeđuje Cibonu, Zadar ili Split, onda u redu. Možda nije moje da govorim o tome ali branim svoje dečke i branit ću ih dok god sam ovdje”, dodao je za kraj Velić.

Novinarima se obratio i kapetan Marin Rozić te optimistično najavio sezonu.

“Lijepo je početi još jednu sezonu. Sklopljen je novi tim. Imali smo neke ideje koje smo ispunili, neke nisu prošle. Mislim da ćemo imati dosta pobjeda, da smo s posljednjom akvizicijom, sa Rebecom, posložili dosta i da ćemo moći rješiti sve probleme koje se postave ispred nas. Isto kao i prethodne sezone svjesni smo naše financijske situacije i toga da moramo imati pravi pristup prema Ciboninom dresu i da moramo igrati najbolje što možemo”, rekao je Rozić.

Konferenciji je prisustvovao i bivši komentator i predstavnik tvrtke MYD Željko Vela koji je najavio Superkup ABA lige.

“Kao što znate pred nama je Superkup ABA lige koji počinje u četvrtak, 26. rujna. Htio bih se zahvaliti Ciboni na domaćinstvu i odličnoj suradnji. Vjerujem da će ovo bit najbolji Superkup do sada po pitanju organizacije. Odigrat će se 7 utakmica- u četvrtak, petak i subotu po dvije i nedjeljno finale.  Sudjelovat će 8 ekipa iz najkvalitetnijeg regionalnog sportskog natjecanja i siguran sam da će biti po ukusu publike. Osigurali smo cijenovno pristupačne ulaznice za svih. Ovim putem pozivam publiku da dođu vidjeti najbolju košarku u regiji”, izjavio je Vela.

Dodajmo tome da će Cibona svoju prvu utakmicu igrati u petak, 27. rujna u 20.30h s Budućnosti u okviru Superkupa ABA lige u KC Dražen Petrović, a u nedjelju 29. rujna u 12h s Osijek Vrijednosnicama u SŠD Trnsko u okviru HT Premijer lige.


Komentari