CIBONA NADMOĆNA NAD ZADROM: Tekmu zasjenili navijački neredi i paljenje transparenata

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Košarkaši Cibone plasirali su se u finale prvenstva Hrvatske.

Cibona je u odlučujućoj utakmici polufinala u Zagrebu svladala Zadar s 80:71 , te s omjerom 2-1 u pobjedama otišli u finale gdje će ju dočekati Cedevita.

U Draženovom domu Zadrani su bolje otvorili utakmicu, poveli su s 15:8, a zatim je uslijedila velika serija Cibone od 16:0 krajem prve i početkom druge četvrtine, koja je praktički i prelomila utakmicu, piše hrt.hr.

Gosti se nisu predavali i u 34. minuti Zadrani dolaze na svega -4 (58:62), ali Cibona se novom serijom ponovno odvaja i zaključuje utakmicu.

Glavni igrač utakmice bio je James Florence s 27 koševa i sedam trica, a Filip Krušlin (17), Ante Toni Žižić (12) i Jasmin Hukić (11) postigli su preko deset poena kod Cibone, dok su Zadrane predvodili Filip Kraljević (20) i Ivan Ramljak (13).

Baklje i palež zasjenili utakmicu

Nažalost, cijelu utakmicu zasjenili su događaji s tribina. Domaća publika na početku dvoboja sipala je uvrede zbog kojih je službeni spiker u par navrata morao reagirati. Napeto je bilo na tribinama u trenutku kada su navijači Zadra zapalili transparente, a intervenirala je i policija.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Prva finalna utakmica između Cedevite i Cibone igra se u nedjelju.[/box]


Komentari