Cibona dovela novo pojačanje, koje prvotno nije željela

foto: KK Cibona/Twitter

Košarkaški klub Cibona sklopio je ugovor s još jednim Amerikancem, 30-godišnjim bekom Jahmar Clinton Lamont Youngom. 

Ljubitelji košarke s ovih prostora već su ga imali prilike upoznati kada je 2010. godine potpisao za Crvenu Zvezdu, a jedno kratko razdoblje igrao je i za Široki. Riječ je o igraču kojeg trener Slobodan Subotić jako dobro poznaje iz libanonske lige gdje mu je bio trener u Al Riyadu.

“Surađivali smo prije dvije godine u Beirutu. Dobro ga poznajem i on mene. Moram biti iskren, nije nam bio među prvim opcijama. Sve druge opcije koje smo mi imali su zbog raznih razloga ispali iz igre što zbog ozljeda, što zbog financija. Odlučili smo se za jednog igrača kojeg osobno dobro poznajem. Može igrati na poziciji jedan i dva. Odličan je u obrani. Bilinovac ga dobro poznaje jer su zajedno igrali u Širokom tako da će sigurno biti pravo pojačanje,”  izjavio je prvi strateg Vukova.

Iza njega je bogata klupska karijera, osim navedenih klubova nastupio je još i za Spirou Charleroi, Ventspils, Orleans Loiret Basket, Nizhny Novgorod, Paris – Levallois i Hapoel Haifu. Posljednji klub u kojem je igrao bio je Huracanes del Atlantico iz Dominikanske Republike.

Jahmar Young priključit će se momčadi već danas, a prvi njegov nastup trebao bi biti u sljedećem kolu ABA lige kada Cibone gostuje u Skopju.


 

Komentari

loading...