Cedevita u dva dana igra dvije domaće utakmice

foto: KK Cedevita

Nakon pauze zbog igranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019., Cedevita se vraća utakmicama u ABA ligi i domaćem prvenstvu.

Iz momčadi Jure Zdovca za Hrvatsku su u međuvremenu nastupali Filip Krušlin, Toni Katić i Ivan Ramljak, pomoćni trener Cedevite Dražen Orešković bio je u toj ulozi i u reprezentaciji Hrvatske, Džanan Musa i Andrija Stipanović branili su boje BiH, a mladi Antonio Jordano (u rosteru je samo u HT Premijer ligi) i Darko Bajo prošlog su vikenda s juniorima Cedevite igrali na juniorskom turniru ABA lige.

“Imali smo dosta igrača pod nekim opterećenjem. Zamijenili su sredine, a danas je prvi trening da smo se kompletirali. No, istina je da smo se barem mi treneri i nekoliko igrača malo odmorili od ovog ritma. Sad nas opet čeka jedan težak period i svaka utakmica je bitna, počevši od subote”, izjavio je trener Cedevite.

Njegova momčad u subotu u 17:00 h u sklopu 10. kola ABA lige u Domu sportova dočekuje MZT, a dan kasnije u 17:05 h na istom mjestu ugostit će Split.

“Dolazi jedna ekipa koja ima nevjerojatan napadački talent i koja nema što izgubiti. To su na neki način najteže utakmice. Imam neki optimizam, ovih par dana su stvarno momci radili dobro i kvalitetno i, ako će biti ta energija i na utakmici, mislim da ne bi smjeli imati problema. No, subota je još daleko i nikad se ne zna.”

“Vratili smo se nas petorica s reprezentativnih utakmica i sad nas čekaju novi izazovi”, rekao je startni centar Cedevite i reprezentacije BiH Andrija Stipanović.

“Moramo probati nastaviti tamo gdje smo stali. Nadam se da nam ovih 10 dana bez zajedničkih treninga neće puno naškoditi i dat ćemo sve od sebe, prije svega mislim na energiju, da nadoknadimo taj neki nedostatak neuigranosti. Nadam se pobjedama protiv MZT-a i Splita kako bi nastavili pozitivan niz.”

Podsjetimo, prije reprezentativne pauze, Cedevita je upisala tri pobjede zaredom (gostujuću pobjedu kod Torina, domaću protiv Mornara i gostujuću kod Jazina), a zanimljivo je da će u subotu poslije utakmice s MZT-om autobus Cedevite odvesti igrače, trenere, Upravu, predstavnike sponzora Cedevite i novinare u centar grada na otvorenje Adventa u Zagrebu.


Komentari