CEDEVITA SLAVILA PROTIV OLIMPIJE! Privremeno se nalazi na drugom mjestu

Foto: Screenshot/ABA Liga

U 21. kolu ABA lige Cedevita je u gostima svladala Petrol Olimpiju 98:70 (29:29, 22:11, 20:14, 27:16). Zagrepčani su u Ljubljani za tricu šutirali 12/17, a za dva 17/28 i ovo je za njih vrlo važna pobjeda jer u posljednje kolo regularne sezone ulaze s drugog mjesta.

Nakon prve četvrtine, rezultat je bio 29:29. Cedevita se potom odvojila u drugoj dionici i na poluvrijeme otišla s 49:40, a po povratku iz svlačionice gosti su nastavili kontrolirati utakmicu.

“Osim prve četvrtine, mislim da je sve ostalo bilo izvrsno, i obrana i napad. Oni su u prvoj četvrtini otvorili s par teških šuteva, no mi smo u drugoj četvrtini odgovorili s agresivnom obranom i zasluženo napokon lagano pobijedili utakmicu. Imamo još jednu utakmicu protiv Mornara kod kuće. Mi želimo tu drugu poziciju da bi imali prednost domaćeg terena i ja se nadam da ćemo to uspjeti ostvariti”, izjavio je Toni Katić nakon utakmice.

Najučinkovitiji kod Cedevite bio je Elgin Cook s 22 poena, dok je Aleksandar Lazić ubacio 15 poena za Olimpiju.

“Ja čak nisam ni protiv Krke bio nezadovoljan nekim angažmanom, no tada nismo pronašli napadački ritam, a Krka je bila u jako dobrom napadačkom danu. Danas u prvoj četvrtini zbog pritiska nismo bili u napadačkom grču jer smo zabili dosta poena, no obrambeno nismo bili sto posto u pozicijama u kojima smo trebali. Čim smo to popravili, odigrali malo pametniju obranu na pick and rollu, agresivnije na njihove bekove, onda se ipak vidjela ta razlika koja evidentno ide u našu korist. Ovo je za nas jedna jako bitna utakmica. Okrećemo se petku jer bi s tom pobjedom protiv Mornara definitivno uzeli drugu poziciju. Očekujem jednu tešku i zahtjevnu utakmicu, tako da i dalje moramo biti oprezni”, rekao je trener Cedevite Slaven Rimac.

S omjerom pobjeda i poraza 15-6 Cedevita se nalazi privremeno na drugom mjestu ljestvice, dok je Olimpija sa 6-15 na diobi pretposljednjeg mjesta s Krkom. Hrvatski prvak čeka utakmicu Budućnosti i Mege (ponedjeljak od 18 sati). Aktualni prvak iz Crne Gore bi se pobjedom izjednačio s Cedevitom, koja trenutačno ima bolju koš-razliku +10.

Kako Krka i Olimpija igraju međusobno u posljednjem kolu za tjedan dana, jasno je kako će jedan od tih dvaju klubova završiti na posljednjoj poziciji i tako izgubiti status ABA ligaša što znači da je pobjedom Cedevite Zadar, koji je na omjeru 7-14, osigurao ostanak.


Komentari