Cedevita se pojačala s jednim od najvećih talenata hrvatske košarke

foto: KK Cedevita

Dan nakon što je pobjedom protiv FMP-a službeno započela novu sezonu ABA lige, Cedevita je dovela novo pojačanje. 

S aktualnim prvacima Hrvatske u subotu je i službeno višegodišnji ugovor potpisao 205 cm visoki Nik Slavica, koji bi momčadi Jure Zdovca trebao pomoći na krilnim pozicijama.

Slavica je rođen 7. veljače 1997. godine u Šibeniku i jedan je od najtalentiranijih hrvatskih igrača u svojem godištu. Igrao je u mlađim kategorijama Cibone, a u tom klubu kasnije je prešao i u seniore, s tim da je jednu sezonu proveo i na posudbi u Zrinjevcu.

Redovito je bio i član mlađih reprezentacija Hrvatske, a istaknut ćemo da je 2015. na U19 Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju, dok je 2014. na U18 Europskom prvenstvu s Hrvatskom bio brončani.

Slavica je Cibonu napustio u ožujku 2017. Dotad je u sezoni 2016./2017., gledajući sva natjecanja zajedno, u prosjeku bilježio 9.43 poena, 4.43 skoka i 1.1 asistenciju za 19.2 min. po utakmici, a u sezoni 2015./2016. po utakmici je imao učinak od prosječno 6.91 poena, 4.14 skokova i 1.32 asistencije za 18.8 min.


S obzirom da je igrao za Cibonu, o Cedeviti zna puno.

“Sigurno znam. Cibona i Cedevita su veliki gradski rivali. Došlo je vrijeme da se pridružim najboljem hrvatskom klubu i nadam se da ću dobiti priliku da dam sve od sebe na treninzima i na utakmicama”, izjavio je Slavica.

Nik je s Cedevitom uoči početka ove sezone bio na pripremama na Rogli, a kasnije je u Turskoj trenirao s Fenerbahčeom. Tako da neće doći nespreman.

“Spreman sam. Samo čekam da dobijem povjerenje trenera, da dobijem minute i da se pokažem u košarkaškom svijetu da vidimo što mogu.”

Poznato je da si ti igrač velikog potencijala. Misliš li da ćeš u Cedeviti doći na onu stepenicu na koju objektivno svi misle da možeš?

“Naravno, ja ću dati sve od sebe na treninzima. Trenirat ću i prije treninga i nakon, samo da pokažem što mogu”, rekao je Slavica.

 

Komentari