CEDEVITA PREGAZILA FENERBAHČE: Pogledajte kojim su majstorijama smrznuli Turke na minus 30 (VIDEO)

FACEBOOK

Bilo je tu asistencija iza leđa i sjajnih zakucavanja, a koliko su domaćini večeras bili raspoloženi govori i podatak da je kapetan Miro Bilan danas zabio dvije trice.

U 12. kolu E skupine Top 16 faze Eurolige Cedevita je u Draženovom domu ugostila Fenerbahče. Turci su već osigurali prvo mjesto u grupi. S druge strane stoje Zagrepčani koji nemaju nikakvih šansi za ulazak u playoff, no igrači Veljka Mršića odigrali su za svoju čast i ponajbolju momčad Europe uvjerljivo su svladali sa 89:59. Cedevita, spomenimo i to, s momčadima iz Istanbula u Euroligi ima 4-4.

Fenerbahče nijednom nije vodio. Cedevita, koja je igrala bez Henryja Walkera i Nemanje Gordića, je već u prvoj četvrtini preuzela kontrolu i oni koju su sinoć odlučili doći u dvoranu mogli su vidjeti utakmicu punu lijepih poteza. Bilo je tu asistencija iza leđa i sjajnih zakucavanja, a koliko su domaćini večeras bili raspoloženi govori i podatak da je kapetan Miro Bilan danas zabio dvije trice (u cijeloj euroligaškoj karijeri prije toga je zabio samo jednu protiv Lokomotiv Kubana ove sezone).

Svi igrači iz zapisnika Cedevite dobili su priliku da zaigraju. Zagrepčani su u valorizaciji bili bolji sa 116-36. Za tricu su šutirali 7/15, upisali su 10 skokova više od protivnika (39-29), a ubilježili su i 17 asistencija (devet više od Fenera).

Prvi strijelac kod pobjednika sa 18 poena i četiri skoka bio je Marko Arapović. Bilan je dodao 15 poena i pet skokova, James White je ubilježio 11 poena, pet skokova i pet asistencija, a Jacob Pullen 10 poena i tri asistencije.

Već nakon nešto više od tri minute igre gosti su napravili pet prekršaja, a Cedevita je to dobro iskoristila i prvu četvrtinu na krilima Arapovića (devet poena) završila s vodstvom 22:13, od čega su osam poena Zagrepčani ubacili s linije slobodnih bacanja.

U drugoj dionici domaćini su nastavili povećavati prednost, a do dotad najvećeg vodstva Cedevita je došla kad je Arapović iz okreta poentirao preko Luigija Datomea za 37:21.

U tom trenutku na 3:22 min. do velikog odmora trener gostiju Željko Obradović pozvao je timeout. Spomenut ćemo ovdje i da je Obradoviću zagrebačka publika pokazala koliko ga cijeni kao stručnjaka velikim pljeskom prije utakmice, a prvo je poluvrijeme naposljetku zaključeno sa 44:30 za Cedevitu.

U drugom rezultatske neizvjesnosti nije bilo jer se nastavila dominacija domaćina, a kad je Bilan iz lijevog kuta na 3:57 min. do isteka treće četvrtine zabio svoju drugu tricu na utakmici za 65:38 vodstvo svoje momčadi bilo je jasno da će Fenerbahče teško do preokreta.

Kod gostiju je jedini dvocifreni s 11 poena bio Ekpe Udoh, a devet poena, tri skoka i tri asistencije upisao je Ricky Hickman.


Komentari