Cedevita pobjedom osigurala treće mjesto u skupini Eurokupa

foto HINA/ Denis CERIÆ /dc

U posljednjem kolu A skupine Eurokupa košarkaši Cedevite su u KC Dražen Petrović pred 1.000 gledatelja pobijedili Levallois Metropolitans 94-79 osvojivši treće mjesto u skupini sa po pet pobjeda i poraza.

Momčad Jure Zdovca je i prije ove utakmice osigurala prolaz u Top 16 fazu natjecanja, dok su Parižani izgubili sve šanse za prolaz dalje. Bilo je tek upitno s koje će pozicije hrvatski prvak u drugi krug natjecanja, s treće ili sa četvrte. Na koncu je Cedevita uvjerljivom pobjedom osvojila treće mjesto iza Darušafake i Uniksa.

Cedevita je otvorila utakmicu serijom 12-0, a na koncu prve četvrtine imala je čak 22 koša viška (33-11). Već tada je bilo jasno kako će hrvatski prvak pobjedom zaključiti ovu fazu natjecanja. U nastavku utakmice domaćin se malo opustio pa su Francuzi sedam minuta prije kraja smanjili na pet koševa razlike (72-67). Ipak, Cedevita je potom ubacila u brzinu više i utakmicu mirno privela kraju.

Kod Cedevite petorica igrača su upisala dvoznamenkasti broj koševa – Will Cherry je zabio 19 koševa, Džana Musa je dodao 17 koševa, a Damir Markota 14 koševa. Kod gostiju najefikasniji su bili Klemen Prepelić sa 26 koševa i Gavin Ware sa 14 koševa.

Hrvatski prvak je ovom utakmicom produžio niz pobjeda na domaćem parketu na 14 susreta. Posljednji domaći poraz Cedevita je doživjela još 11. listopada kada je na startu Eurokupa bodove iz Zagreba odnio Torino.

Cedevita će nastaviti natjecanje u skupini G zajedno s Lokomotiv Kubanom, podgoričkom Budućnosti i talijanskim Trentom.


Komentari