CEDEVITA OSTALA BEZ FINALA ABA LIGE! Do zadnje četvrtine bili u vodstvu

Košarkaši Cedevite nisu se uspjeli plasirati u finale doigravanja regionalne ABA lige, u odlučujućoj trećoj utakmici polufinala u punoj dvorani Dražena Petrovića izgubili su od branitelja naslova Budućnosti s 73-78 (21-10, 20-29, 17-18, 15-21).

Justin Cobbs s 23 i Jacob Pullen s 14 koševa bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Earl Clark s 19 i Nemanja Gordić s 15 poena predvodili Budućnost.

U utakmici koja je obilovala prekidima, prekršajima i slobodnim bacanjima Cedevita je posustala u samoj završnici susreta iako je vodila više od 80 posto vremena.

Hrvatski je prvak odlično otvorio utakmicu, poveo sa 12-6, a u samoj završnici prve četvrtine tricom Katića stigao i do najvećih 11 razlike (21-10).

Nažalost, ta je prednost nestala nakon samo četiri minute drugog dijela tijekom kojih je Budućnost napravila seriju 14-2 za svoju prednost od 24-23. U tom razdoblju Cedevita je izgubila ritam u napadu velikim dijelom i nakon što je Katić kod rezultata 21-13 promašio tri slobodna bacanja. Ipak, nakon te krize na početku druge četvrtine Cedevita se vratila u dobar ritam i na odmor otišla s prednosti od 41-39 iako je dojam da je Bufućnost ostala blizu ponajprije zbog nekoliko dvojbenih sudačkih odluka koje su redom išle na stranu gostiju.

Početkom trećeg dijela Cedevita se opet uspjela odvojiti, povesti sa 56-49, ali tada je Stipanović promašio dva slobodna bacanja, uslijedila su još dva promašena bacanja Murića i jedno Pullena pa je Budućnost stigla do poravnanja na 57-57. Ukupno je Cedevita promašila čak 12 od 32 slobodnih bacanja i to je jedan od glavnih razloga poraza.

Budućnost je u posljednjoj četvrtini preuzela kontrolu rezultata, ali niti kada je Bell pogodio za 64-70 2:54 minute prije kraja Cedevita se nije predala. Tricom Krušlina hrvatski se prvak 1:20 prije kraja primaknuo na 71-73 i kod tog rezultata imao napad. Nažalost, Cobbsov prodor 40 sekundi prije kraja utakmice nije rezultirao poravnanjem, a nakon što je Gordić pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 71-74 18.8 sekundi prije kraja posljednju priliku za Cedevitu propustio je Pullen koji je 12 sekundi prije kraja promašio tricu. Bio je to sedmi pokušaj Pullena za tri, a pogodio je samo jednu loptu. Ukupno je Cedevita pogodila samo pet od 25 dalekometnih pokušaja.

U posljednjih 10 sekundi su Jackson i Gordić bili sigurni s linije slobodnih bacanja za potvrdu pobjede gostiju.

Budućnost će tako u finalu igrati protiv Crvene zvezde, a prvak će postati momčad koja prva ostvari tri pobjede. Finalna serija počinje u petak, a prednost domaćeg terena imat će beogradski sastav.


Komentari