CEDEVITA OBRANILA NASLOV PRVAKA: Pogledajte kakav su im spektakularan doček napravili navijači (VIDEO)

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sjajnu atmosferu još je na utakmici zakuhao DJ s pjesmom “We are the champions” legendarne rock grupe “Queen”, a ono što je Cedevitaše dočekalo vani bilo je zaista spektakularno.

Cedevita je u petak 3. lipnja na svojemu parketu u Domu sportova osigurala svoj treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske. Nekako je bilo i za očekivati kako će Mršićeva ekipa dominirati utakmicom, a to se i dogodilo pa je Cibona na kraju pokleknula i izgubila s 84:77.

Ceda je bolje krenula u utakmicu i već nakon šest minuta imala prednost od 11 koševa, da bi na kraju prve četvrtine imali prednost od osam koševa. Ipak druga četvrtina donijela je mali triler jer je Cibona dovela utakmicu u egal na 30:30, ali Cedevita se brzo pribrala i do poluvremena odmaglila na 43:34, ponajviše zahvaljujući tricama sjajnog Frana Pilepića.

Nastavak je donio jednu konstantu kod Cedevita koja nije dozvoljavala Vukovima približavanje. Cedevita je mirno kraju privela i treću četvrtinu, iako je Cibona igrala dosta dobro, pogotovo Siriščević kojemu su trice same ulazile.

Zadnja dionica utakmice nije donijela preveliku napetost, Cedevita je držala dobar ritam, a Cibona ga je jednostavno teže pratila. Na kraju su se približili na minus šest, ali Mršić je pozvao timeout nakon kojega je Cedevita ponovno proigrala i zadnjim atomima snage obranila naslov.

Kod Cedevite najefikasniji bili su Bilan (20 poena i 12 skokova), Babić (16 poena, 12 skokova i 5 asistencija), Arapović (14 poena, 6 skokova i 3 asistencije) te Gordić (12 poena i 4 asistencije), dok se kod Cibone s 22 poena uz šut za tricu 6/10 istaknuo Siriščević.

Dojmovi nakon utakmice

Jedan od nosača igre i autoriteta na parketu, Miro Bilan, komentirao je svoj treći naslov s Cedom. “Mislim da smo odigrali jednu jako dobru seriju i zasluženo smo došli do naslova. Pokazali smo kroz ove tri utakmice velikim dijelom jako dobru igru i s te strane možemo biti zadovoljni. Na neki način mi je žao što je Cibona imala problema s ozljedama i nisu bili u punom sastavu jer bi utakmice bile zanimljivije. Možemo biti zadovoljni s ovom sezonom. Ostvarili smo tri od četiri cilja i to nam može biti temelj za sezone koje dolaze”, kaže Bilan.

Trener Veljko Mršić bio je, malo je reći, oduševljen. “Bila je ovo jako naporna i teška sezona. Čestitam dečkima na svemu što su pružili ovu sezonu i cijelom stručnom stožeru. Ovo nam je 74. utakmica u sezoni i stvarno smo na kraju mogli vidjeti jednu odličnu košarku, gdje je Cibona bila odličan takmac. Čestitam i Ciboni na odličnoj igri”, veli Mršić.

Čestitao je i trener Cibone, Mulaomerović. “Čestitam Cedeviti na zasluženoj pobjedi i na zasluženo osvojenom prvenstvu. Cijele su godine apsolutno dominirali. Što se tiče večerašnje utakmice, ja bih prije svega zahvalio svojim igračima na onome što su večeras pokazali u uvjetima u kojima smo, možda i nenormalnima. Najradije bi ih sve zagrlio u kakvom su stanju bili. Žižić u zadnje četiri minute nije mogao uopće stati na nogu. Nemam im što zamjeriti, dali su svoj maksimum. Možda je druga utakmica bila lošija, no meni je izuzetna čast što sam vodio ovu momčad”, kazao je Mulaomerović.

Spektakularan doček popraćen bakljadom

Sjajnu atmosferu još je na utakmici zakuhao DJ s pjesmom “We are the champions” legendarne rock grupe “Queen”, a ono što je Cedevitaše dočekalo vani bilo je zaista spektakularno.

Navijači su dočekali svoje miljenike pred Domom sportova i uz pjesmu i veliku bakljadu s njima proslavili naslov prvaka Hrvatske.


Komentari