Cedevita izgubila, a utakmicu OBILJEŽIO VELIKI PROPUST U ORGANIZACIJI

Facebook

Utakmicu je još obilježio veliki propust u organizaciji. Naime, dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta, ali stotinjak gledatelja, s kupljenim ulaznicama, ostalo je izvan dvorane jer mjesta više nije bilo

U 6. kolu skupine B Eurolige, Cedevita ipak nije uspjela doći do četvrte uzastopne pobjede protiv Olympiacosa i to pred prepunom dvoranom Dražena Petrovića. Grci su slavili 83:70, a presudni su bili skokovi u kojima je Olympiacos bio nadmoćniji. Grci su upisali 25 skokova u obrani i 17 u napadu, dok je Cedevita imala 21 u obrani i tek šest u napadu, a nije pomogla i neefikasnost Cedevite u ofenzivnom dijelu igre.

Najbolji kod Cedevite bio je Pullen s 13 koševa, White je upisao 12, a Bilan i Babić pridonijeli su s 10 poena. Kod Grka najbolji je bio Hunter sa 19 poena, Papapetrou sa 16 poena i Mantzaris s 12 koševa.

U prvom poluvremenu, gostima je trebalo više od 16 minuta igre da povedu, no, nakon 20 minuta igre u minimalnom zaostatku bila je Cedevita (40:41). Domaći su utakmicu otvorili s vodstvom 7:2. Nakon prvih 10 minuta vodili su 24:21, a u drugoj četvrtini u nekoliko navrata imali su peh jer su lopte iz obruča u ulazima iscurile Džananu Musi i Nemanji Gordiću. Whiteu je iscurila jedna trica, a Bilan je od četiri slobodna bacanja zabio jedno. To, doduše, nije bio jedini problem jer nakon 20 minuta igre Olympiacos je imao ukupno 25 skokova, a Cedevita 17. Čak 11 skokova Grci su pritom upisali u napadu, no Cedevita je bila znatno bolja u šutu za tricu. Domaćini su u prvom poluvremenu za tricu šutirali 8/15, a gosti 2/13.

U prvoj polovici treće četvrtine Cedevita je zaredala s izgubljenim loptama. Nastavio se i Cedevitin problem s napadačkim skokom gostiju, koji je bio prisutan već u prvom poluvremenu, i uz dvije trice Ioannisa Athinaioua i pet poena Ioannisa Papapetroua gosti su serijom 11-0 na 6:39 min. do isteka predzadnje dionice poveli 55:43. Malo kasnije po prvi put poslije duljeg izbivanja zbog ozljede trener Cedevite Veljko Mršić u igru je uveo i Luku Žorića, a rezultat je uoči posljednje četvrtine bio 56:64.

U posljednjoj četvrtini James White pogodio je jedno od dva slobodna bacanja, nakon što je fauliran kod alley-oopa na asistenciju Jacoba Pullena, Cedevita je poslije nešto više od dvije i pol minute igre u četvrtoj dionici došla na samo -5 (61:66). Na istom zaostatku bili su i kad je Jacob Pullen zabio koš i dodatno bacanje za 64:69 na 6:16 min. do kraja, no u  presudnim, trenucima Grci su zabijali, a Cedevita je promašivala i gubila lopte. Vangelis Mantzaris ubacio je dvije trice za 64:72 i 64:75, a Strawberry je dvaput zabio za 64:79. U isto vrijeme na drugoj strani po jednu tricu promašili su Pullen i Gordić, a dvije Arapović i tu je utakmica odlučena.

Trener Mršić nije bio ljut na svoje igrače i priznaje kako je Olympiacos zasluženo došao do pobjede. “Ovo je zaslužena pobjeda Olympiacosa. Izdominirali su veći dio utakmice, naročito u skoku. Mi nismo iskoristili dobar napadački početak, kad nam je sve ulazilo izvana, a oni su pokazali zašto su gotovo svake godine na Final Fouru. Fizički su dominantni u odnosu na nas. Atletski su puno bolji i iskusniji i nismo im uspjeli parirati dovoljno da bi dobili utakmicu. Nema razočarenja, no žao mi je što nismo bolje odgovorili na njihovu agresivnost. Da bi dobili Olympiakos trebamo zatvoriti mnogo bolje skok i slobodna bacanja moraju nam biti 80%. Onda bi eventualno došli u neku priliku”, kazao je Mršić.

Veliki propust u ogranizaciji

Utakmicu je još obilježio veliki propust u organizaciji. Naime, dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta, ali stotinjak gledatelja, s kupljenim ulaznicama, ostalo je izvan dvorane jer mjesta više nije bilo. KK Cedevita se na svojim službenim stranicama ispričala svim navijačima koji su ostali izvan dvorane, a novac će im biti vraćen te će dobiti gratis dvije ulaznice za utakmicu s Partizanom, 29. studenoga u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

 


Komentari