CEDEVITA GLATKO PORAZILA CIBONU: Utakmicu obilježio lijepi ‘buzzer beater’ i jedan incident (VIDEO)

Facebook

Cedevita je već u prvoj, vrlo dinamičnoj, četvrtini pokazala tko je gazda na parketu i s 32 koša i famoznim ‘buzzer beaterom’ stekla solidnu prednost.

Cedevita je, nakon tijesne pobjede u nedjelju, stigla do vrijedne, a možda i odlučujuće pobijede protiv Cibone u drugoj utakmici finala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Cibona je pokleknula na svojem parketu u KC “Dražen Petrović” i izgubila rezultatom 97:83 (32:25, 25:16, 24:19, 16:23) i tako prepustila ukupno vodstvo Cedeviti koja sada vodi s 2:o u igri koja se igra na tri pobijede.

Cedevita je već u prvoj, vrlo dinamičnoj, četvrtini pokazala tko je gazda na parketu i s 32 koša i famoznim ‘buzzer beaterom’ stekla solidnu prednost. Nastavak je donio samo još jači “pressing” gostiju, pa je tako već u drugoj četvrtini Ceda odmicala i na 14 koševa prednosti, a na predah se otišlo s čak 16 koševa razlike.

Cibona jednostavno nije imala riješenja ni u nastavku, a Cedevita je polako slamala i posljednje nade Cibone koja je bila blijeda kopija one Cibone koja je u nedjelju gotovo šokirala Cedevitu. Doduše, nije im igrao Joksimović, a nije ulazio ni Hukić, dok je Ante Žižić igrao pod ozlijedom.

Treća četvrtina bila je presudna, Cedevita se odmakla na plus 29 i onda malo otpustila gas i dozvolila Vukovima da malo ublaže opći dojam. Do kraja je Cibona uspjela smanjiti na 14 razlike, ali utakmicu je obilježio i jedan incident, kada je pred kraj utakmice Henry Walker nasrnuo na Nika Slavicu zbog čega je na koncu bio i iskuljučen.

Kod Cedevite najefikasniji bili su James White s 19 koševa, Jacob Pullen s 15 koševa i Miro Bilan s 14 koševa, dok je kod Cibone najuvjerljiviji bio Ivan Siriščević sa solidnih 25 koševa.

Treća utakmica i posljednja nada za Cibonu igra se u petak u 2o sati u Domu sportova. Utakmica je to u kojoj bi Cedevita mogla potvrditi i naslov prvaka.


Komentari