Cedevita dočekuje favorizirani Unics u 4. kolu Eurokupa

foto: KK Cedevita

Iza Cedevite je pet uzastopnih pobjeda (Crvena zvezda, Kaštela, MoraBanc Andorra, Mega Bemax, Zagreb), a u srijedu u 20:15 h momčad Jure Zdovca u sklopu četvrtog kola A skupine 7Days Eurokupa pokušat će upisati i šestu protiv jakog Uniks Kazana. 

U Eurokupu je Cedevita trenutno na omjeru 1-2, dok Uniks ima pobjedu više. Nakon početna dva poraza kod kuće protiv Torina i u gostima kod Darussafake, Zagrepčani su u prošlom kolu u Domu sportova svladali Andorru, koju su tako ostavili bez pobjede.

Uniks je ekipa koju vodi trener Dimitrios Priftis, a vodeći strijelci u Eurokupu su im trenutno Jamar Smith (17 poena po utakmici), Quino Colom (14 poena i 6 asistencija po utakmici) te Stephane Lasme (13.3 poena i 5 skokova po utakmici).

“Ja bih rekao da su sigurno najjača ekipa u grupi. Znam im trenera jako dobro. Bio je u Arisu prošle godine. To je tipični grčki trener i oni igraju jako disciplinirano i u obrani i u napadu. Nekako bih ja ponekad želio da tako izgleda moja ekipa. Igraju čvrsto i pametno i stvarno nas čeka teška utakmica. Jedan od razloga je i zbog toga što će oni biti sedam dana bez utakmice, mogu se dobro pripremiti i odmoriti i u nekoj su prednosti, barem na papiru”, izjavio je trener Ceddevite Jure Zdovc.

“Druga stvar je da mi igramo kući i da jednostavno tu utakmicu moramo dobiti da bi se vratili u neku normalnu situaciju, ali neće biti lako. Mislim da će biti dobra utakmica i da će igrači, ako to ne vjeruju, vidjeti da su oni stvarno čvrsti, dobri i pametni i trebat će nam puno energije i malo sreće da tu utakmicu dobijemo.”

Dobra je vijest što je Cedevita u uzletu i iza sebe ima pobjednički niz od pet utakmica.

“Ja ih više ne brojim. Ne kukamo ni ne plačemo. Kako je, je. Dobro smo znali u što se upuštamo. Nekako smo dobili zadnjih pet i bilo bi fino da nastavimo taj niz. No, tu nema pravila. Ako puno utakmica dobiješ, onda je vrijeme da neku i izgubiš. Ima puno utakmica. Sada igramo kod kuće i moramo iskoristiti ta dva dana. Teško je trenirati, moramo pokušati da barem popravimo neke stvari, da se vratimo na neke one naše osnove i to pokažemo na utakmici”, dodao je Zdovc.

Playmaker Will Cherry se ne žali na ritam utakmica: “Zabavno je. Spašava nas od toga da previše razmišljamo poslije pobjeda i poraza. Mislim da je to za nas dobro. Ako izgubimo, idemo dalje. Ako pobijedimo, idemo dalje. Ne dižemo se previše, ni ne tonemo. Uvijek smo fokusirani na sljedeću utakmicu i na sljedeći izazov.”

Cherry se nakon toga osvrnuo i na utakmicu s Kazanom:

“Mislim da je to za nas utakmica koju moramo dobiti. Trenutno smo na 1-2, a trebalo bi biti 3-0. Izgubili smo neke teške utakmice koje smo definitivno trebali dobiti. Kad sve bude gotovo, mislim da ćemo mi biti dvije najbolje momčadi u našoj grupi. Ovo je za nas utakmica u kojoj možemo poslati poruku. Ako izađemo i odradimo svoj posao protiv tih momaka, to će nas usmjeriti u pravom smjeru.”

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr i partnera, te na blagajni Doma sportova prije utakmice.


Komentari