Cedevita dobila favorizirane Ruse s čak 20 poena razlike!

foto: KK Cedevita

Košarkaši Cedevite pobijedili su u utakmici 4. kola Eurokupa u Zagrebu rusku momčad Uniks Kazanj 94-74 (15-19, 29-20, 26-14, 24-21). 

Cedevita je nakon dva početna poraza upisala i drugu pobjedu zaredom, a ona je stigla lakše od očekivanog. Nakon što je ruski sastav dobio prvu četvrtinu (15-19), hrvatski prvak je u naredne dvije četvrtine ubacio u veću brzinu i u 28. minuti je povela s ogromnih 19 razlike (67-48). Zagrebački sastav je odigrao i ponajbolju utakmicu sezone pa je razlika nakraju bila +20.

Kod Cedevite su sjajno odigrali Džanan Musa (20), Roko Leni Ukić (18), Will Cherry (17) i Filip Krušlin (13), dok su goste predvodili Stephane Lasme (24) i Quino Colom (18).

Nakon 4. kola Cedevita i Uniks dijele treće mjesto u skupini s omjerom 2-2, a 8. studenoga Zagrepčani idu u goste Paris-Levalloisu koji nema nijednu pobjedu. Vodi Darušafaka s 4-0, a Fiat Torino ima omjer 3-1. Iz ove skupine dalje prolaze četiri prvoplasirana sastava.

Nakon utakmice, trener Cedevite Jure Zdovc nije krio zadovoljstvo.

“Čestitam igračima. Stvarno su bili na nivou. Meni je danas lako biti trener. Svako tko je ušao dao je svoj doprinos. Odigrali smo stvarno dobru utakmicu, tako da smo opet u nekom miru. Igrači su pokazali da mogu. Kazan je dobra ekipa, pokazali smo da ne ovisimo od nikoga i da svatko u dobrom danu može dati svoj doprinos. Sada idemo dalje. Već u subotu nas čeka sljedeća utakmica.”

“Super utakmica, prije svega napadački. Bili smo u dobrom danu. Trice smo šutirali 14 od 25, a isto tako smo se branili dobro. To je sigurno naša najbolja utakmica dosad i u svakom pogledu bitna zasad i za ubuduće. Dobrodošla utakmica za sve nas i pokušat ćemo nastaviti na ovom tragu dalje”, kazao je kapetan Roko Leni Ukić.

Dimitrios Priftis, trener Uniksa, nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi:

“Bila je to loša utakmica za nas. Obrana nam je bila loša, a Cedevita je izgledala svježe. Imali su sjajan šut za tricu. Ne možemo pobijediti ako po četvrtini primamo 25 poena. Cedevita je igrala sjajno, a mi nismo branili konzistentno u pick and rollu i u igri jedan na jedan.”

Anton Ponkrašov, kapetan Uniksa: “Ovo je težak poraz za nas. Cedevita je vjerojatno odigrala jednu od svojih najboljih utakmica. Mi nismo igrali dobru obranu, a sve počinje od obrane i tu je bio problem. Oni su u prvom poluvremenu pogodili nekoliko teških šuteva i dobili su samopouzdanje, a kad momčad šutira kao što su oni šutirali večeras obično i pobijedi.”


Komentari