CEDEVITA DEKLASIRALA CIBONU BEZ ŽIŽIĆA!

kkcedevita.hr

U prvoj utakmici finalne serije doigravanja Prvenstva Hrvatske Cedevita je u Domu sportova uvjerljivo svladala Cibonu sa 101:66 i tako povela s 1-0.

Domaćini su potpunu kontrolu utakmice preuzeli u drugoj polovici druge četvrtine, nakon čega veliku prednost više nisu ispustili.

Cedevita je utakmicu otvorila serijom 13:0. Roko Ukić i Marko Arapović za to su vrijeme zabili po pet poena, a Tomislav Zubčić, koji je opet startao na poziciji trojke, je dodao jednu tricu. Cibona je dotad iz igre šutirala 0/6 pa je njihov trener Slaven Rimac pozvao timeout. To je imalo učinak jer su gosti nakon timeouta napravili seriju 11-2, a poslije koša i dodatnog slobodnog bacanja Tomislava Gabrića na 1:20 min. do isteka prve četvrtine Cibona je izjednačila na 21:21.

U drugu se četvrtinu ušlo s vodstvom domaćina 27:21. Kad je bek Cibone Filip Krušlin sredinom spomenute dionice pogodio jedno od dva slobodna bacanja rezultat je bio 33:28 za Cedevitu. No, momčad koju umjesto Jasmina Repeše vodi Veljko Mršić do odlaska u svlačionicu napravila je potom prijelomnu seriju 17-2.

Briljirao je u tim trenucima Marko Tomas, koji je u tih 17 poena ugradio tri trice. Zubčić je dodao jednu tricu i jednu akciju “2+1”, a preostala dva poena zabio je Fran Pilepić.

Cedevita (21 skok u obrani i 7 u napadu) je u prvom poluvremenu uvjerljivo dominirala u skoku (Cibona je upisala 8 skokova u obrani i 4 u napadu), a velika je razlika bila i u šutu za tricu (Cedevita 8/19, a Cibona 3/17).

U drugom poluvremenu razlika u skoku i šutu za tricu više nije bila toliko očita. Primjerice, u trećoj četvrtini Cedevita i Cibona su imali po sedam skokova, dok je za tricu Cedevita u tom periodu šutirala 4/6, a Cibona 3/5.  Međutim, Cedevita je nakon 30 minuta igre vodila s velikih 78:49 i pobjeda branitelja naslova nijednom nije došla u pitanje.

U 12 igrača koji su uvršteni u zapisnik danas kod Cedevite nisu bili Mario Delaš i Ivan Ramljak, dok je Cibona igrala bez ozlijeđenog Ante Tonija Žižića.

Najviše je za pobjednike zabio Tomas, koji je uz četiri trice upisao 16 poena. Zubčić je dodao 12 poena i pet skokova, Ukić je uz 11 poena podijelio osam asistencija, Babić je ubilježio 11 poena i tri skoka, a Pilepić 10 poena, tri skoka i tri asistencije.

Kod Cibone je Siriščević upisao 19 poena, a Gabrić 13 poena i pet skokova.

“Očekivali smo pobjedu. Sve osim prvih 15 minuta je bilo jako dobro. Pogotovo ona šuterska dionica kad smo pogodili pet-šest trica u toliko napada. Nakon toga je utakmica bila revijalna. No, ovaj poraz ne bi trebao puno značiti. Puno puta se u povijesti playoffa događalo da je netko uvjerljivo dobio prvu utakmicu, a onda je druga bila teža. No, mi smo veoma motivirani da to završimo u prve tri utakmice“, izjavio je danas prvi strijelac Cedevite Marko Tomas.

Trener Cibone Slaven Rimac nada se da će mu se u nastavku serije vratiti Žižić: “Nekih petnaestak minuta smo se držali. Znali smo i ranije da su iskustvo i kvaliteta na strani Cedevite, a otežavajuća okolnost bila nam je i što nije bilo Žiže, koji može pomoći u obrani njihovih visokih igrača. Riskirali smo više njihov vanjski šut, a oni su pogađali. Sada se okrećemo utakmici u subotu. Nadam se da će Žiža moći igrati i da ćemo biti bolji.”


Komentari