KORENT PETA, ĐEREK DVA PUTA ŠESTA U FINALU MEDITERANSKIH IGARA: Ana razočarana: ‘Ne volim nepravdu!’

Ana Đerek (Foto: Slobodan Kadić)

Tijana Korent zauzela je 5. mjesto u finalu preskoka na Mediteranskim igrama u Oranu, dok je Ana Đerek u oba svoja finala u srijedu, i na gredi i na tlu završila kao šesta. U prvom od 5 hrvatskih gimnastičkih finala danas Tijana je probila led i s dva vrlo dobra skoka skupila 12.900 bodova (12.800 i 13.000). Zlatna je Talijanka Asia D’Amato (13.875), srebrna Francuskinja Morgane Osyssek-Reimer (13.400), a brončana još jedna Talijanka Angela Andreoli (13.200).

“Još jedno finale u nizu je završilo. Na kraju sam osvojila 5. mjesto zbog čega sam jako sretna. Jedinu želju koju sam ovdje imala je ući u finale, nisam se nadala nekom pretjeranom plasmanu tu. Znamo svi da su Talijanke i Francuskinje teško pobjedive, ali drago mi je da sam uspjela odraditi svoje skokove na noge i da sam odradila ponovno novi skok”, rekla je nakon finala Tijana Korent, njezinog 4. finala u nizu posljednjih tjedana.

“Sad nam preostaje nekoliko dana odmora i kad se vratimo doma treninzi i pripreme za Europsko prvenstvo. Presretna sam što sam bila ovdje u finalu. Imam još jedno novo zanimljivo iskustvo u karijeri i samo se mogu nadati da će i ostatak sezone biti ovako dobar kao ovaj prvi”, poželjela je Tijana.

“Pomiješane su mi emocije”

Ana Đerek prvo je odradila finale grede i sa 12.600 bodova zauzela 6. mjesto. Zlatna je Talijanka Martina Maggio (13.550), srebrna njezina sunarodnjakinja Asia D’Amato (13.250), a brončana Francuskinja Carolann Heduit. “Pomiješane su mi emocije nakon ovih finala. Što se tiče grede, ne žalim ni najmanje. Apsolutno sam svjesna da današnja moja vježba nije bila za medalju, ali mi je žao partera”. Šesto mjesto Ana je ponovila i na tlu. Iako, ocjena 12.850 svima se činila premala za ono što je Ana pokazala danas. Slavila je Talijanka D’Amato (13.500), srebrna je Maggio (13.300), a brončana Francuskinja Osyssek-Reimer (13.050).

“Mislim da sam odradila jednu od najboljih vježbi ikada. Inače za slabije vježbe dobijem puno veću ocjenu s kojima bih i te kako konkurirala za medalju, ali mislim da sam ovaj put osjetila onu nepravdu kad sa svojim grbom ne možeš konkurirati zemljama kao što su Italija i Francuska. To svakog sportaša najviše pogađa i najviše boli. Ali, s druge strane iza mene je 5 tjedana natjecanja, ja sam pokazala 10 partera bez greške, pokazala sam 10 greda i od toga 9 bez pada. Stvarno sam zadovoljna i sretna što sam odradila i ovo peto natjecanje i sad napokon slijedi malo odmora. Nadam se da će se emocije malo slegnuti i da će to sve biti OK, ali trenutno… Ne volim nepravdu”, tužno je rekla Ana.

U tijeku su muška pojedinačna finala gdje Hrvatska ima dvojicu kandidata za medalje na konju s hvataljkama – Matea Žugeca i Jakova Vlaheka.


Komentari