Na korak do pobjede: Hoće li se u Dinamu konačno provesti transparentni izbori?

KND Bad Blue Boys

Neovisni za Hrvatsku uputili su u proceduru Prijedlog zaključka o GNK Dinamo koji će se na Dnevnom redu naći 24. svibnja na 12. sjednici Gradske skupštine.

“Gradska skupština Grada Zagreba protivi se preoblikovanju sportske udruge GNK Dinamo Zagreb u sportsko dioničko društvo prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori u skladu s pozitivnim propisima”, stoji u zaključku o kojem gradski zastupnici tek trebaju raspraviti.

Ako je suditi prema svim dosadašnjim istupima oporbe na temu financiranja GNK Dinamo, ovaj prijedlog Neovisnih trebao bi dobiti njihovu punu podršku čime bi se dugogodišnja navijačka borba primakla na korak do svog cilja – konačnog raspisivanja transparentnih izbora u klubu.

Sjednici Gradske skupštine prethodi sjednica Odbora za obrazovanje i sport koja će se održati u četvrtak, 17. svibnja s početkom u  13 sati, a na kojoj će članovi Odbora raspravljati o ovom Prijedlogu zaključka.

Na sjednicu je pozvan i predsjednik Uprave Dinama Ante Kodžoman, kao i članovi Udruge “Dinamo – to smo mi” koji su tijekom prošlog zasjedanja Gradske skupštine zahtjeve navijača predali svakom gradskom zastupniku te predsjedniku Skupštine, Andriji Mikuliću.

Udruga “Dinamo – to smo mi” o svemu je navedenom uputila priopćenje, apelirajući na gradske zastupnike da temu o Dinamu shvate kao nadstranačko pitanje.

Gradska skupština Grada Zagreba protivi se preoblikovanju sportske udruge GNK Dinamo Zagreb u sportsko dioničko društvo prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori u skladu s pozitivnim propisima”, jedina je rečenica u prijedlogu zaključka o preoblikovanju Dinama o kojem će zastupnici Gradske Skupštine Grada Zagreba raspravljati na idućoj sjednici, 24. svibnja.

Ta rečenica je sažetak svega onog što Udruga “Dinamo – to smo mi” želi i zato sa zadovoljstvom iščekujemo sjednicu na kojoj bi se konačno trebalo zaustaviti nelegalno preoblikovanje kluba. To smo ionako tražili od svakog pojedinog zastupnika Skupštine u pismu koje smo im predali uoči posljednje sjednice, a svoje zahtjeve u razgovoru predstavili i predsjedniku Skupštine Andrija Mikuliću.

Ovim putem javno prihvaćamo poziv za dolaskom na sjednicu Odbora za obrazovanje i sport u četvrtak, 17. svibnja u 13h na kojem će se konačno raspravljati o tome tko je odlučio o preoblikovanju Dinama, te pod kojim uvjetima je ona zamišljena, tj. detalji elaborata koji Uprava Dinama uporno krije. Nadamo se da će isto napraviti i predsjednik Uprave Dinama Ante Kodžoman koji je također pozvan na sjednicu Odbora za obrazovanje i sport.

Iako je ovaj prijedlog nominalno uputio jedan klub zastupnika, udruga “Dinamo to smo mi” poziva sve zastupnike da ovu temu o našem Dinamu shvate kao nadstranačko pitanje i da se pridruže kao predlagatelji tom prijedlogu, te da svi zajedno spriječe legalizaciju pljačke simbola Zagreba zbog koje se u Osijeku vode pravosudni procesi.

Apeliramo na sve njih da se na ovoj temi okane politiziranja, skupljanja poena i međusobnih prozivanja, već da u raspravi govore isključivo o sukusu teme legalizacije pljačke Dinama.

Pozivamo Upravu Dinama da shvati kako je njihov jedini izlaz zaustavljanje ovog procesa i usklađivanje statuta sa zakonom što bi dovelo do izbora u klubu. To smo im ionako napisali i u zahtjevu koji smo predali u klubu o kojem se još nisu očitovali, a rok im istječe u petak.

Ukoliko to ne učine, nećemo imati druge opcije nego ići prema Županijskom sudu u Zagrebu, ali i aktivirati pravne procese oko zahtjeva za nadoknadu najmanje 330 milijuna kuna štete, koliko je pokraden Dinamo prema optužnicama, od svih članova tijela Dinama, i Uprave, i Izvršnog odbora i Skupštine Dinama.

Mi od našeg cilja o transparentnom Dinamu koji pripada svim članovima kluba ne odustajemo“, stoji u priopćenju Udruge.

Komentari