Korak bliže naslovu! Modri razbili Bijele u žestokom derbiju, slavili na domaćem terenu

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Veliki derbi odigrao se večeras na Maksimiru. U 31. kolu Dinamo i Hajduk igrali su treći od četiri ovosezonska najveća derbija u Hrvatskoj. Modri su dominirali na domaćem terenu te su uzeli tri boda. Time su na ljestvici HNL-a ispred Osijeka sa četiri boda, a imaju i utakmicu manje.

Golove za pobjedu hrvatskog prvaka zabili su Bruno Petković (21-11m) i Lirim Kastrati (35).

Dinamo je ovom pobjedom načinio veliki korak prema obrani naslova, posebice nakon što je Osijek remizirao protiv Rijeke na Rujevici pa sad ima četiri boda zaostatka, a Dinamo ima i utakmicu manje.

“Modri” su stigli do prednosti u 21. minuti iz jedanaestefca kojeg je sigurno realizirao Petković postigavši svoj deveti gol ove sezone. Kastrati je ubacio loptu u kazneni prostor s desne strane, a Vušković je rukom odnio loptu ispred Petkovića. Sudac Ivan Bebek je odmah pokazao na bijelu točku, a nakon pregleda VAR-a njegova je odluka i potvrđena.

U 35. minuti Dinamo je zabio i drugi gol, a pogodak je postigao Kastrati nakon fantastične Petkovićeve asistencije. Napadač “Modrih” je sjajnom dubinskom loptu kroz obranu Hajduka proigrao Kastratija koji se sjurio prema vratima Lovre Kalinića i zabio za 2-0.

Najbolju priliku u prvom dijelu Hajduk je imao u 44. minuti nakon što je Jurić uposlio Umuta, a ovaj odmah pucao, a Livaković obranio.

Hajduk je u nastavku zaigrao hrabrije, a prvu priliku je u 53. minuti imao Biuk, ali je pucao preko gola. U 70. minuti gosti su mogli i ozbiljnije ugroziti suparnička vrata, ali je Diamantakos bio neprecizan.

Dinamo je u nastavku “stao na loptu” kontrolirajući igru i rezultat. Posljednju priliku na utakmici vidjeli smo u sudačkoj nadoknadi, pucao je Kačaniklić, no Livaković je još jednom bio spreman.

U prvom od dva nedjeljna derbija Rijeka i Osijek su na Rujevici odigrali bez golova.

Najbolju priliku na utakmici imala je Rijeka u 58. minuti, no Murić nije realizirao kazneni udarac. Jedanaesterac je skrivio Čeberko srušivši Tomečaka. Jović je pokazao na bijelu točku, a nakon video provjere je ostao pri svojoj odluci. Murić je pucao, no Ivušić je sjajno reagirao obranivši udarac.

Dodajmo kako je Osijek u drugoj minuti sudačke nadoknade ostao s igračem manje nakon što je isključen Danijel Lončar.

Dinamo vodi na ljestvici sa 71 bodom, četiri više od Osijeka, a “Modri” imaju i utakmicu manje.

Gorica je treća sa 53 boda, a Rijeka na četvrtom mjestu ima 52 boda. Hajduk je peti sa 44 boda i utakmicom manje.


Komentari