Konačno poznata dugo skrivana tajna: Tko su članovi Dinamove Skupštine

screenshot/youtube

Polako se razmotava i posljednje klupko zamrešenih i interesnih odnosa u Dinamu, a po svemu sudeći, popis članova Skupštine ovog kluba, koji su na uvid dobili članovi udruge “Dinamo-to smo mi”, mogao bi razjasniti mnoge misterije. Popt onoga – je li Milanu Bandiću u interesu riješiti probleme u Dinamu.

Naime, unatoč trudu Dinama i gradonačelnika Zagreba da ovaj popis ne dospije u javnost, Središnji državni ured za sport na čelu s Janicom Kostelić posredovao je pri dostavljanju izvatka iz registra sportskih klubova članovima udruge “Dinamo-to smo mi”.

Kako iz ove udruge navode u svom priopćenju, na popisu Dinamovih skupštinara nalazi se najviše članova HDZ – a te stranke Milana Bandića.

Udruga “Dinamo-to smo mi” posredstvom Središnjeg državnog ureda za sport nedavno je konačno došla u posjed izvatka iz registra sportskih klubova, odnosno popisa članova Skupštine i drugih tijela sportske Udruge GNK Dinamo. Osobe koje su donijele odluku kako GNK Dinamo nije oštećen od strane trojice djelatnika okrivljenih za izvlačenje klupskog novca na Županijskom sudu u Osijeku većinom su klupski zaposlenici i poslušnici koje je tamo instalirao upravo bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

“80 članova Skupštine kluba koji nisu izabrani voljom članova kako nalaže aktualni Statut kluba većinom su ljudi koji imaju ili su imali izravnu financijsku korist od kluba kao stalni ili povremeni suradnici. Svojim glasovima i štetnim odlukama preuzeli su odgovornost za nastalu štetu i po pravomoćnosti sudske odluke tražit ćemo da osobno obeštete klub.” kazao je predsjednik Udruge Juraj Čošić i napomenuo kako je prema trenutnim istragama riječ o najmanje 330 milijuna kuna.

Popis članova Skupštine koji smo dobili od Ureda za sport datira od 2011. do siječnja 2018., te nedostaje zadnji popis skupštinara iz ožujka 2018. Na popisu tijekom godina možemo vidjeti predstavnike drugih prvoligaških klubova, punice, nećake, bližu i daljnju rodbinu, kontroverzne poduzetnike, osumnjičenike USKOK-a, bivše visoko pozicionirane policajce, istaknute članove najvećih političkih stranaka, a najviše HDZ-a te stranke Milana Bandića“, navode poručuju iz “Dinamo-to smo mi”, a ispod na slikama možete vidjeti popis.


Komentari