KOLINDA POHODILA UTRKU FORMULE 1: Družila se sa svjetskom automobilističkom kremom

Kolinda Grabar Kitarovic (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je u društvu predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza Davorina Štetnera pohodila utrku Formule 1 koja se održala za vikend u Mađarskoj, u kojoj je u bolidu Red Bulla nakon starta s desetog mjesta slavio aktualni svjetski prvak Max Verstappen.

“Evo malo i behind the scene s Kolinda Grabar-Kitarović. U par sati vidjela je ono što je nedostupno mnogima. Odlični sastanci i druženja s predsjednikom FIA-e Mohammedom Ben Sulayemom te predsjednikom i direktorom Formule 1 Stefanom Domenicalijem koji nam je dao fascinantne brojke F1! Upoznao sam je i s Landom Norrisom, našim F1 race direktorom Nielsom Wittichom, proveo je kroz produkciju F1 te niz drugih aktivnosti i susreta. Dobar prvi dan iskustva u F1 vjerujem, a sutra još jače!”, napisao je Štetner na Facebooku.

Podsjetimo, Kolinda je 2020. godine izabrana je u Međunarodni Olimpijski Odbor.

“Iznimno sam počašćena članstvom u MOO-u. To nije samo moj osobni uspjeh nego i priznanje svim dosezima hrvatskog sporta i odličnih rezultata hrvatskih sportaša, koji našu domovinu predstavljaju u svijetu kao naciju sjajnih talenata i vrijednih ljudi, koji dosljedno promiču načela i vrijednosti Olimpijskog pokreta.

Oduvijek sam podržavala i zagovarala vrijednosti pozitivnog sportskog duha i natjecanja, prijateljstva i olimpizma, kako u našoj Hrvatskoj tako i na međunarodnoj sceni, još kao ministrica vanjskih poslova, potom kao hrvatska veleposlanica u SAD-u, pomoćnica glavnog tajnika NATO-a te kao četvrta predsjednica Republike Hrvatske. Olimpizam je kroz povijest odigrao snažnu ulogu ne samo u razvoju sporta i natjecateljstva, već i u području međunarodnog mirotvorstva i stabilnosti. Olimpijsko primirje i olimpijska diplomacija uvijek su igrali važnu ulogu i postizali uspjehe i tamo gdje klasična diplomacija nije uspijevala”, kazala je Grabar-Kitarović nakon primanja u članstvo.


Komentari