Koja sramota: Jedna od najlošijih reprezentacija ‘zgazila’ Vatrene na travnjaku

Facebook

Idilična atmosfera nakon Ukrajine brzo je nestala.

Ova utakmica Hrvatskoj je trebala poslužiti kao zagrijavanje za neke veće i opasnije. Na travnjak su utrčale rezerve pune samopouzdanja, a onda je “grah krivo pao”. Slaba Estonija, jedna od najgorih u Europi, slomila je Vatrene s rezultatom 3:0.

Prva ekipa ostala je sjediti na klupi, a svanulo je mlađima i onima s manjom minutažom, čini se da je izbornik Čačić ipak malo podcijenio domaćina, ili, uostalom, precijenio svoj tim. Što nije nemoguće.

Estonija je u kvalifikacijama uspjela skupiti četiri boda i to pobjedom nad Gibraltarom i nerješenom utakmicom sa Ciprom. Izgubili su od Belgije, BiH i Grčke, koje se nisu pretjerano pretrgle za golove. Onda je došla Hrvatska i Estoniji podigla samopouzdanje u nebesa.

Već nakon 57 sekundi Kalinićeva mreža je probušena, dok se naši nisu ni snašli, domaćini su pogađali. Perišić je nosio kapetansku traku i preko nekoliko puta pokušavao zabiti, ali jednostavno nije išlo. Većina akcija išlo je preko njegove, lijeve strane, ali bezuspješno.

U 63. minuti kao da su se nad reprezentaciju nadvili još crnji oblaci, naime, Pjaca se ozlijedio i na nosilima napustio teren. umjesto njega ušao je Ćorić, ali nije bio od velike pomoći. Do kraja utakmice Estonija je zabila još dva gola i to u razmaku od 3 minute.

Jedan je pao u 81., a drugi u 84. minuti kada se Hrvatska reprezentacija konačno raspala, a kraj blamaži napokon se bližio. 


Komentari