Kod fontana ‘pao’ novi rekord, Novozelanđanin odnio pobjedu

FOTO: Zagreb meeting

Naš Stipe Žunić završio je na šestom mjestu.

U ponedjeljak je kod fontana na livadi ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice održan Memorijal Ivana Ivančića, svojevrsni uvod u Hanžek. Pobjedu je u ponedjeljak odnio Novozelanđanin Tom Walsh, kojem to je to treće zlato u posljednje četiri godine. Svjetski prvak kuglu je bacio 21.50 metara u dalj.

Drugo mjesto i osobni rekord osvojio je Australac Damien Birkinhead, a svega centimetar manje od njega bacio je Poljak Michal Haratyk i završio na trećem mjestu. Stipe Žunić bacio je kuglu do oznake 20.66 metara i smjestio se na šesto mjesto.

 

„Nažalost, u prvoj seriji sam ozlijedio šaku, kugla mi je prošla kroz srednji prst. Uspio sam se do kraja malo stabilizirati, ali nije to ono što sam želio. A želio sam ovdje pobijediti. Na zagrijavanju sam lakoćom bacio 21.30, prije dva dana na treningu sam bacio 21.60 i pobijedio i Walsha i Kovacsa. Zato mi je žao zbog današnjeg rezultata. Inače, bila je ovo sezona iz snova, idemo dalje“, kazao je Žunić nakon natjecanja.

FOTO: Zagreb meeting
FOTO: Zagreb meeting

Tom Walsh sada je već stekao status zvijezde u Zagrebu, a pola sata nakon završetka dijelio je autograme ispred fontana.

„Da, ovako mi je stalno na Novom Zelandu, no ovdje to još nisam doživio. Još jedan razlog više da volim ovaj sjajan miting i ovo bacalište pokraj fontana“, rekao je i prokomentirao svoj nastup za službene stranice mitinga.

„Ne mogu reći da nisam zadovoljan kad sam pobijedio. No, očekivao sam malo bolji rezultat od ovih 21.50. Istina, za tri dana me očekuje finale Dijamantne lige u Bruxellesu i prigoda da osvojim to natjecanje. A teško je biti na najvišoj razini dva puta u tri dana“, objasnio je svjetski prvak koji je baš u Zagrebu prošle godine s 22.21 postavio osobni rekord.

„Vaš Stipe je sjajan dečko i vjerojatno mu se ovo dogodilo zbog prevelike želje da bude dobar ili čak pobijedi. Budući da smo zajedno trenirali, znam koliko daleko može bacati“, jednostavno je zaključio je Walsh.

Komentari