Klasniću nepravomoćna presuda u tužbi protiv liječnika bremenskog Werdera

Klasnić

Naš bivši nogometni reprezentativac dobio je moralnu zadovoljštinu u teškoj životnoj situaciji.

Zemaljski sud u Bremenu donio je nepravomoćnu presudu u korist bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Klasnića (37) koji je liječnike svog bivšeg kluba Werder iz Bremena tužio zbog grubih liječničkih pogrešaka koje su uzrokovale gubitak oba bubrega.

Naš bivši nogometni reprezentativac dobio je moralnu zadovoljštinu u teškoj životnoj situaciji kada se bori za život zbog teškog stanja uvjetovanog gubitkom oba bubrega. Naime, zemaljski sud u Bremenu donio je nepravomoćnu presudu u korist bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Klasnića (37) koji je liječnike svog bivšeg kluba Werder iz Bremena tužio zbog grubih liječničkih pogrešaka koje su uzrokovale gubitak oba bubrega.

“Klupski liječnik Goetz Dimanski i liječnica Manju Guha počinili su grube liječničke greške i odgovorni su za gubitak bubrega Ivana Klasnića i zdravstvene posljedice koje su proizišle iz ovog gubitka“, objasnio je sudac Clemens Bolay.


Ti liječnici su dužni Klasniću platiti 100.000 eura odštete za pretrpljenu bol te snose sve liječničke troškove. Klasnić osim toga ima pravo na materijalnu odštetu, ali visina još nije utvrđena. Sudac Bolay je ustvrdio da je Klasnić, samo u 2007. zbog nemogućnosti ispunjavanja svojih profesionalnih obveza, pretrpio materijalnu štetu u visini od milijun eura. Sud je ustvrdio da liječnici prilikom redovitih liječničkih kontrola, kojima su podvrgnuti profesionalni nogometaši Werdera, nisu prepoznali nalaze koji su upućivali na nepravilnosti u funkcioniranju bubrega prije nego je to otkriveno prilikom operacije slijepog crijeva 2005. Ta njihova pogreška dovela je do toga da je Klasnić izgubio oba organa.

Klasniću su nakon toga, 2007. godine, transplantirana dva bubrega čiji su donatori bili njegovi roditelji, ali sada treba novi bubreg jer onaj kojeg mu je donirao otac ne funkcionira. Bivši profesionalni nogometaš od jesen čeka na novi bubreg i u međuvremenu se tri puta tjedno podvrgava dijalizi.

Komentari