KAZNA ZBOG RASIZMA DIGLA PANIKU NA MAKSIMIRU! Iz Dinama najavili rigorozne mjere prema navijačima

Ubrzo se na objavljene kazne oglasila i uprava kluba, a najavljena je žalba. Priopćenje kluba donosimo u potpunosti:

“Ovim putem obavještavamo javnost i navijače o tome da je GNK Dinamo zaprimio dvije kazne UEFA-e. Jedna se kazna odnosi na utakmicu FC Viktoria – GNK Dinamo, za koju je klub kažnjen iznosom od 10.000,00 Eura i jednom utakmicom za koju je Dinamu zabranjena prodaja ulaznica vlastitim navijačima (navijačima Dinama) za prvo gostovanje u UEFA natjecanju.

Druga kazna odnosi se na utakmicu GNK Dinamo – Benfica SL za koju je klub kažnjen za upotrebu pirotehnike, blokirane stepenice i rasističko ponašanje. Novčani dio kazne iznosi 67.000,00 Eura te smo kažnjeni i na način da Dinamo prvu iduću domaću UEFA utakmicu igra pred praznim stadionom, odnosno bez gledatelja. Uz to još jedna utakmica kazne pred praznim tribinama bit će aktivirana ukoliko u razdoblju od dvije godine naši navijači ponove rasističko ponašanje.

U odnosu na dio kazne kojim se zatvara stadion za gledatelje, GNK Dinamo je poduzeo pravne korake te ćemo u žalbenom postupku, vodeći se određenom argumentacijom, pokušati uvjeriti disciplinska tijela UEFA-e da ublaže taj dio kazne. O rezultatima žalbenog postupka, pravovremeno ćemo obavijestiti javnost i navijače”.

Situaciju je komentirao i predsjednik Dinama, Mirko Barišić koji kaže kako će morati pojačati suradnju s policijom kako bi valjda stavili pod kontrolu navijače.

“Postavlja se pitanje što ćemo sada napraviti. Morat ćemo opet pojačati suradnju s policijom i zaštitarima. To moramo riješiti. Jer ovo je čisto samoubojstvo ako se ovako nastavi. Igrati europske utakmice bez gledatelja je strašna kazna. Zapravo, ovo je tragično. A onda kad gostujemo, određene skupine navijača idu na put, pa opet ista priča… Sustavno je to tako, dovedeni ste u poziciju da ste nemoćni iako sve poduzmete. Znaju to ljudi iz UEFA-e, vidjet ćemo kako će reagirati na našu žalbu. S tim da mislim da je ovo oko rasizma malo nategnuto, ta priča o keltskom križu. Netko to malo “kuri”. Ali dobro, nema predaje, kad se predaš gotov si. Dinamo se neće predati”, zaključio je Barišić, čije riječi prenose Sportske novosti.

Komentari