KAUBOJI PROTIV FARAONA: Borbeni Egipćani ne bi trebali biti problem, ali nećemo skakati pred rudo

Hrvati će se boriti s protivnicima uzavrele krvi.

Danas je na rasporedu nedjeljni dvoboj, igra se osmina finala Svjetskog rukometnog prvenstva i Kauboji će snage odmjeriti s Faraonima.  Radi se o egipatskoj momčadi sa strpljivim napadima i agresivnom obranom.

Ono što ulijeva nadu u pozitivan ishod za naše dečke jest činjenica da nas Egipćani nisu dobili ni u jednom od četri dosadašnja susreta. Ono po čemu su karakteristični, kao uostalom i sve afričke momčadi (sjećamo se batina koje su dečki dobili od Tunisa 2012.), jest agresivnost i borbenost koja Europljanima često nedostaje. Ipak, Kauboji to mogu iskoristiti i pretočiti u prednost. Teško je cijelo vrijeme održavati takav tempo, a ovo je već šesta utakmica na prevenstvu.

Kada se sve zbroji, naši dečki su superiorniji. U egipatskoj ekipi tek je “šaćica” iskusnih igrača, a u Francusku su došli bez Alija Zeina koji im je gradio igru. Ono što nas, pak, treba zabrinuti jest njihova pobjeda protiv momčadi Katara koja je Kauboje “samljela” na Olimpijskim igrama u Riju. I oni kao i mi imaju svoje slabe točke, pitanje je samo tko će ih bolje iskoristiti, pa tako iako smo favoriti ne smijemo se opustiti i u tekmu ući s uvjerenjem da nam je pobjeda već u rukama. 

U utakmicu osmine finala ulazimo i bez prvog golamana Ivića kojeg je Babić “otkantao”, na opće iznenađenje mnogih i pozvao Pešića. Ivić je svoje odigrao, vjerojatno jer mu je postotak obrana 23 posto, solidno, ali nedovoljno dobro za ovu razinu natjecanja. Pešić je do sada momčad bodrio s tribine, ali od 20.45 sati i on će imati priliku stati na francuski gol.


Komentari