Kauboji pobijedili Ukrajinu i bez velike drame ostvarili 38:25!

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Utakmica između Hrvatske i Ukrajine završila je rezultatom 38:25 u Szegedu u Mađarskoj.

Sjajni Kauboji su uz veliku potporu navijača s tribine došli do fantastičnog rezultata.

Ipak, napetost ovdje ne prestaje. Uz našu pobjedu, Srbija ne smije pobijediti Francusku. Ako Srbi to uspiju, zatvorio bi se krug tri momčadi sa po četiri boda i odlučivala bi međusobna gol razlika u tom krugu. Francuska je Hrvatsku pobijedila s +5, a Hrvatska Srbiju s +3. Dakle, pobjeda Srba s dva razlike izbacila bi naše!

Prethodno, naša muška rukometna reprezentacija 23-20 pobjedom protiv Srbije u 2. kolu skupine C stigla je nadomak plasmana u drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Szegedu, ali za taj rezultat još mora danas u ponedjeljak od 18 sati svladati Ukrajinu, dok potom Francuska ne smije izgubiti od Srbije u susretu koji počinje u 20.30.

No, s obzirom kako Francuzi zasigurno žele u drugi krug prenijeti dva boda, realno je očekivati da će igrati na pobjedu. Ukrajina je uvjerljivo izgubila oba susreta do sada, 23-31 od Srbije, a 23-36 od Francuske, i definitivno je najslabija momčad naše skupine.

Pozitivni igrači

HRS je uoči utakmice objavio da večeras neće igrati David Mandić i Željko Musa jer su obojica pozitivni na koronavirus. Mandić nije igrao niti prošlu utakmicu protiv Srbije jer je protiv Francuske dobio plavi karotn. Prema protokolu, oni se nalaze u izolaciji te nisu bili na raspolaganju izborniku Hrvoju Horvatu za večerašnju utakmicu s Ukrajinom.

Sastav

HRVATSKA: Pešić, Martinović, Cindrić, Jaganjac, Ćupić, Jelinić, Šipić. Klupa: Šunjić (Kuzmanović), Marić, Ravnić, Glavaš, Gojun, Lučin, Severac, Ivić (Grahovac).

UKRAJINA: Komok, Doncov, Tilte, Horiha, Kravčenko, Ilčenko, Artemenko. Klupa: Terekov (Vjunjik), Kasai, Bliznjuk, Tjutjunik, Turčenko, Zalevski, Minocki, Buinenko.


Komentari