Kauboji doživjeli teški debakl! Danci ih razbili s čak 12 golova razlike

Foto: Profimedia

Kauboji su danas igrali odlučujuću utakmicu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu. Pobjeda protiv Danaca bila nam uvjet je za ulazak u četvrtfinale, a iako je prvo poluvrijeme ulijevalo nadu, Hrvatska je doživjela potpuni debakl u drugom poluvremenu.

Konačni rezultat između Hrvatske i Danske je 38:26.

Počelo je odlično. Marko Mamić je ‘rasparao’ dansku mrežu izvana, Landin je bio bez odgovora. Dobra vijest za naše je i što u zapisniku nema Mikkela Hansena, glavna zvijezda svjetskih prvaka neće igrati danas. David Mandić je u kontri zabio za 2:0.

Danci su se poslije prvih pet minuta vratili na 2:2. Emil Jakobsen je zabio iz sedmerca, a Holm iz igre. No, tu je naš brzi odgovor. Strijelci su bili Marić i Horvat, stigli smo do 4:2, ali Danci su tijekom prvih 10 minuta držali priključak dolazeći na gol minusa.

Landin i danska obrana na jednoj, a brza realizacija na drugoj strani zabrinuli su Hrvatsku sredinom prvog poluvremena. Svjetski prvaci izjednačili su na 6:6 nakon 15 minuta igre, no povukla nas je kvaliteta i individualna akcija Igora Karačića za povratak u vodstvo.

Ipak, pokazuje se da su Danci i u oslabljenom sastavu jaki i opasni. Holm je donio njihovo vodstvo od 8:7, Hrvatska se sada jako muči, a te muke pojačao je Landin obranom ‘zicera’ Brozoviću s crte. Danska je ubrzo dobila i igrača više, a odmah je i povisila na 9:7.

Srećom, ubrzo je i Hrvatska dobila igrača više. Martinović je zabio za smanjenje na 9:8, a kod tog njegovog šuta jedan od Danaca je u padu uletio u nogu Landina koji je ipak uspio ustati. Danska je nakon toga ponovno stigla do dva gola prednosti, no naši su smanjili na 11:10.

Za dogovor, danski izbornik Jacobsen pozvao je svoj prvi ‘time-out’, a u igri ‘gol za gol’ se po povratku na teren držimo na jedan razlike. Danci se na ulasku u posljednjih pet minuta nisu odvojili, ali s problemima u hrvatskoj obrani koja je u padu, vodstvo je na strani svjetskih prvaka.

Martinović i Karačić u završnici prvog poluvremena ne daju da se Danska odvoji ozbiljnije, ali trebat će nešto i obraniti za uspjeh koji želimo u ovoj utakmici. To je u prvih 30 minuta najviše nedostajalo, sa 17:15 za Dance na završetku prvog poluvremena.

Priča koju su Danci pokrenuli ide dalje. Emil Jacobsen je dvaput u nizu iz sedmeraca donio svjetskim prvacima odmak na velikih 22:15, a potom je stigao i gol iz kontre u našu praznu mrežu, za ogromnih 23:15. Hrvatska je zabila svoj prvi gol u drugom poluvremenu tek nakon osam minuta, strijelac je bio Karačić.

Holm je na ulasku u posljednjih 20 minuta donio i +9 za Dansku. Danci su tih prvih 10 minuta drugog poluvremena dobili s 8:1, a ubrzo su povisili i na okruglih 10 razlike, 27:17  u 42. minuti, tjerajući Červara na novi ‘time-out’ na kojem je izbornik djelovao potpuno rezignirano.

Pad se nastavio, bez puno mogućnosti da ga Hrvatska uspije zaustaviti jer igre tu uopće nije ni bilo. Danska je s nova dva gola u našu praznu mrežu u 47. minuti povisila na 32:18, nije bilo nikakvih dvojbi tko je tu bolji.

 


Komentari