KAUBOJI DOLAZE U PARIZ! Hrvati s jedan razlike poslali najveće favorite kući

Facebook/ Rukomet-France 2017

Utakmica sa Španjolcima najbolje što smo pokazali na Svjetskom.

U Francuskom Montpellieru odigrana je utakmica četvrtfinala Svjetskog rukometnog prvenstva. Kauboji su porazili favorite Španjolce s jedan razlike. Konačni rezultat 30:29 uspjeli smo zadržati u posljednje dvije minute, koje su bile najduže minute na ovom sjetskom prvenstvu.

Fantastično otvaranje

Prve četiri minute nisu izgledale obečavajuće, a onda je Hrvatska pokazala da Španjolce možemo ponovo vratiti u ladicu na kojoj piše “mušterije”. Nekoliko minuta igrali su “povuci-potegni”, gol za gol, jedni drugima bili su za petama.

Kauboji su na vrijeme shvatili da moraju ubrzati svoju igru i iskoristiti španjolske slabosti kojih je, sva sreća bilo. Ovo je rukomet koji smo čekali, ovo je rukom dostojan crvenih i bijelih kockica na dresu.


“Mali” iz Garešnice

Zvijezda večeri svakako je bio dečko iz Garešnice, Marko Mamić, jedan od mladaca koji je donio svježinu momčadi. On je za reprezentaciju igrao već u Riju, a večeras je pokazao da je s razlogom došao Francusku. Mladi igrač  zabijao sve što je stigao, a rješenja su mu bila inovativna, hrabra i odlučna.

Nema tu straha od velikih natjecanja ni od velikih momčadi, podsjećamo, Španjolci su večeras bili favoriti, ali to ga nije u ničemu sputavalo.

Na odmor s prednošću

Vrijeme je teklo, Kauboji su bili sve bolji, a onda je usljedio šok, Šebetić je krivo stao i ozlijedio gležanj, s terena su ga morali nositi.

Aguinagalde kao da večeras nije bio na terenu, od najopasnijeg španjolskog igrača nije bilo ni sjene, a gotovo svi njihovi pogotci dolazi su s krila. I puno su zabijali s tih pozicija, a Kauboji nikako da ih zatvore.

Ipak prvo poluvrijeme priveli smo kraju i to s prednošću od dva gola. 

Napetost se u drugom poluvremenu mogla rezati nožem

Dugo poluvrijeme donijelo je još više napetosti, u prvih nekoliko minuta popeli smo se na četiri razlike. Ipak, Furija se probudila i počela igrati još jače, postupno su smanjivali rezultatsku razliku, ali Kauboji se nisu dali. Cijelo vrijeme su barem pogodak ispred njih.

Posljednje dvije minute vjerojatno su bile dvije najduže na cijelom prvenstvu. Vodili smo dvije razlike, Španjolci zovu time out, a onda izvlače i sedmerac i smanjuju razliku na jedan pogodak.

Jedan gol donio nam je polufinale, jedan pogodak poslao je Španjolce doma, jedan gol doveo nas je do Norvežana u polufinalu.

S njima se susrećemo u petak u 20.45 sati.

Komentari