KAPETAN I IZBORNIK NAJAVILI BRAZIL: ‘Ova utakmica je za nas na razini finala protiv Francuske’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Dan uoči velikog četvrtfinalnog ogleda između Hrvatske i Brazila, koji je na rasporedu sutra od 16 sati, ispred novinara su se pojavili izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

“Mislim da smo napravili vrlo veliku stvar s ulaskom u četvrtfinale, ali bez obzira na to, želim još više. Znamo da nas čeka možda najveća utakmica na turniru, protiv jednog od najvećih favorita. Uvijek su oni favoriti, ali na ovom Svjetskom prvenstvu su to baš s pravom. Mi moramo biti pravi, dati maksimum, odigrati našu najbolju utakmicu i onda imamo šanse. Da se samo zadovoljimo da smo tu, onda će biti teško, no mi vjerujemo u svoju snagu i tako ćemo se sutra postaviti na terenu, rekao je Modrić, prenosi HRT.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Izbornik je važnost ove utakmice usporedio s finalom iz Moskve otprije četiri godine.

“Ovo će za nas biti najzahtjevnija utakmica, ako uspoređujemo možda bi usporedili s finalom u Moskvi protiv Francuske. Od 11 utakmica 10 smo prošli kako treba, a izgubili smo od Francuza. Mislim da je Hrvatska jedina manja država koja je nakon uspjeha na jednom SP-u ponovila to i na drugom, možda jedina u povijesti koja je nakon finala na sljedećem SP-u došla među osam”, kazao je Dalić, a kapetan se s njim složio.

Na pitanje novinara je li ova generacija Vatrenih jača od one iz Rusije, Dalić kaže:

“Ovo je nova reprezentacija s 18 novih igrača koji nisu igrali tad i to se ne može uspoređivati. Ona generacija je 10 godina igrala skupa, ti igrači su igrali u najvećim svjetskim klubovima. Ova momčad je drukčija, treba nam vremena, no sreća im je da su ostala šestorica iz Rusije s kojima mogu rasti. ovi dečki imaju pred sobom još puno utakmica da se dokazuju”.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX


Komentari