Kalinić progovorio o izbacivanju iz reprezentacije: Ovim izjavama šokirao je javnost!

Pixsell

Prošlo je gotovo 60 dana otkako je hrvatsku reprezentaciju zatresao rijetko viđen skandal. U jeku Svjetskog prvenstva u Rusiji dogodio se ‘slučaj Kalinić’. Izbornik Zlatko Dalić donio je pragmatičnu i jedinu razumnu odluku i odstranio je Kalinića iz momčadi nakon što je ovaj odbio ući na utakmici s Nigerijom.

Po prvi puta nakon izbacivanja iz momčadi javno je o tome govorio i sam igrač, Nikola Kalinić i to na službenom predstavljanju, španjolskim novinarima.

Nisam o tome razgovarao sa Simeoneom, ono što se dogodilo u reprezentaciju prošlo je. Bila je to stvar izbornika koji nije htio računati na mene na Svjetskom prvenstvu”, rekao je Kalinić.

Komentirao je i gestu igrača i izbornika koji su mu ponudili srebrnu medalju, koju on na kraju nije prihvatio.

“Nisam htio medalju jer nisam igrao i nisam pomogao ostvariti taj veliki rezultat Hrvatske. Sada me čekaju novi izazovi. Što je bilo, bilo je”, zaključio je Kalinić.

Podsjećamo, Kalinić je odbio ući protiv Nigerije na SP-u pod izgovorom da ga bole leđa. Dan kasnije Dalić ga je poslao kući i novinarima je rekao svoju priču.

“Na utakmici s Nigerijom se Nikola zagrijavao, trebao je ući u drugom poluvremenu, ali rekao je da nije spreman ući. Osjetio je problem s leđima. To se dogodilo i protiv Brazila i na treningu jučer nije bio spreman. To sam mirno prihvatio. Tri puta nije bio spreman, ja trebam spremne i zdrave igrače i odlučio sam da se vrati doma”, izjavio je tada Dalić.

Ipak, Dalić je nedavno izjavio kako je izbacivanje Kalinića bio njegov poraz.

“Nisam bio ponosan ni sretan, to je mrlja na mojoj karijeri, moj poraz. Ali sam miran jer sam napravio sve da to toga ne dođe. Šteta jer Nikola bi ovdje sigurno igrao”, rekao je Dalić. Pitanje je sada jesu li Dalić i Kalinić možda riješili prepirku i hoće li se napadač možda ponovo naći na popisu. Vidjet ćemo uskoro, 20. kolovoza kada Dalić objavljuje popis za utakmice s Portugalom i Španjolskom.


Komentari