KAKVA ŠTETA! Zubčić ostao na korak do postolja, naslov Svjetskog prvaka osvojio je Faivre

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Iako je prvu vožnju završio na 11. mjestu, Filip Zubčić drugu je vožnju završio na korak do pobjedničkog postolja osvojivši četvrto mjesto u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u talijanskoj Cortini d’Ampezzo.

Nakon velike pogreške u prvoj vožnji, zbog koje je gotovo izletio sa staze te završio s više od dvije sekunde zaostatka za vodećim Alexisom Pinturaultom, Filip Zubčić je svom snagom krenuo u drugoj vožnji. Ni tu nije bio bez pogreške, ali se na izlasku iz početne strmine uspio izvući i uhvatiti pravi ritam u središnjem dijelu staze, gdje je bio jedan od najbržih.

Filip je na vodećoj poziciji ostao sve do šestoplasiranog Schwarza koji je postavio drugi reuzltat ruge vožnje i prestigao Zubčića za 72 stotinke. Veliku prednost iz prve vožnje imala su prva petorica, ali samo su Faivre i De Aliprandini uspjeli doći do cilja s boljim vremenom od Austrijanca.

Neočekivano, prvo mjesto osvojio je Francuz Mathieu Faivre koji je Zubčića pobijedio u finalu pojedinačne paralelne utrke.

Mathieu je pobijedio s ukupnim vremenom 2:37.25 minuta, a Zubčić je za njim zaostao velikih 1.59 sekundi. Srebrnu medalju osvojio je Talijan Luca De Aliprandini (+0.63), a brončanu Austrijanac Marco Schwarz (+0.87). Vodeći iz prve vožnje Alexis Pinturault odustao je nakon pada u gornjem dijelu druge vožnje, a do cilja nije stigao ni trećeplasirani iz prvog ‘laufa’ Nijemac Alexander Schmid.

Najveće razočaranje svakako je doživio Alexis Pinturault koji je opet ostao bez zlatnog odličja na velikom natjecanju u veleslalomu.

Drugi hrvatski predstavnik Samuel Kolega, koji je u prvoj vožnji imao 34. rezultat s 6.30 sekundi zaostatka za najbržim, nije uspio doći do cilja u drugoj vožnji.

Komentari