KAKVA SENZACIJA! Mlada zagrebačka skijašica došla do svoje prve europske pobjede!

Foto: Screenshot/Instagram

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić ostvarila je prvu pobjedu u karijeri na utrkama za Europski kup, trijumfom na današnjem slalomu održanom u austrijskom Zell am Seeu.

Za 17-godišnju Zagrepčanku to je prvi uspon na postolje u Europskom kupu i odmah je dohvatila najviše mjesto na istoj stazi na kojoj je dan prije bila osma.

U utorak je Ljutić sa stratnim brojem 9 imala četvrto vrijeme prve vožnje, a za vodećom Talijankom Larom Della Meom zaostala je pola sekunde. U drugoj vožnji je hrvatska reprezentativka ostvarila drugo vrijeme što joj je u konačnici bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu s 59 stotinki prednosti pred Njemicom Lenom Duerr, pobjednicom slaloma održanog u ponedjeljak.

Prva i druga iz prve vožnje, Talijanka Della Mea i Šveđanka Wikstroem nisu uspjele završiti drugu vožnju.

Duerr je ujedno jedina koja je uspjela za Ljutić zaostati manje od jedne sekunde, jer je već trećeplasirana Šveđanka Liv Ceder zaostala za 1.08 sekundi.

Zrinka Ljutić je sada peta u redoslijedu slalomašica u Europskom kupu s 233 boda, a za vodećom Slovenkom Andrejom Slokar zaostaje za 232 boda. Ljutić je peta i ukupnom redoslijedu s 270 bodova, gdje je također vodeća Slokar s 465 bodova, koje je sve osvojila u slalomu.


Komentari