KAKVA PRIČA! Otac ga je kao dječaka ostavio na Hreliću, a večeras debitira na Armagedonu!

foto: screenshoot/24sata

U subotu se nastavlja Armagedon, MMA turnir mladih hrvatskih, ali i regionalnih talenata. Sve organizira FNC, a da sve ide kao po loju brine Dražen Forgač, naš utjecajni menadžer i tren

Na priredbi će biti nekoliko zanimljivih imena, a posebno u oči upada ono rođenog Zagrepčanina Abrahama Salimona Area (20), tamnoputog borca. Abi, kako mu tepaju, nastupa pod hrvatskom zastavom, a porijeklom je Nigerijac. Iza njega je nevjerojatna životna priča.

Abraham Salimon rođen je u Zagrebu prije 20 godina. Otac ga je napustio kao šestogodišnjaka, a brigu o njemu preuzela je brižna Zejna.  Ovih dana, uoči njegova debija na Armagedonu ,24sata, koji prate Abrahama već godinama, ponovo su razgovarali s njim

“Tu sam se rodio, dečko sam s Kvatrića, ali imao sam teško djetinjstvo. Roditelji su mi preminuli kad sam bio dječak. To je dosta utjecalo na mene” kazao je Abi, a oči su mu zasuzile. I danas mu je teško govoriti o tome.

Više o Abiu za 2sata je ispričala Zejna Herak (58), gospođa koja ga je posvojila.

“Abija sam upoznala 2005. godine. Na zagrebačkom Hreliću sam prodavala neke sitnice, a isto je radio i muškarac koji je stajao uz mene. Sa sobom je vodio sitnoga kržljavog dječaka, prema kojem je bio prilično grub i tukao ga je, pa sam se sažalila nad djetetom. Muškarac je rekao da se zove Mike i da sutradan mora na put, a nema kamo s djetetom.

Napola u šali rekla sam da ću ja pričuvati malenog Abija, a osupnula sam se kad je pristao. Doslovno mi je na Hreliću dao dječaka u ruke i ostavio broj mobitela te uzeo moj broj i rekao da će se javiti za koji dan kad se vrati s puta”, prisjetila se Zejna. koju su doma čekali suprug i tri sina.

Zejna je Abija prigrlila punim srcem i među njima se stvorila neraskidiva veza.

Na Armagedon je upao kao zamjena, ali hrabro je prihvatio izazov. Protivnik će mu biti nešto iskusniji srpski borac Miloš Cvetković (25) u kategoriji do 77 kilograma.

“Očekujem dobru borbu, ostavit ću i dušu i tijelo u kavezu. Važno je da ostavim srce, da pokažem što sam trenirao tri godine. Ekipa će me doći podržati. Bit će tu i mama Zejna. Naravno, kad sam joj rekao da ću se boriti nije joj bilo svejedno”,ispričao je, između ostalog Abi.

Njegovu borbu ćete moći pratiti večeras, ekskluzivno na Youtube kanalu 24sata. Priredba počinje u 20 sati, a Abi bi u kavez trebao oko 21 sat.


Komentari