KAKVA ČAST, KAKVA PRILIKA! Ušminkat će Jarun kako bi prvi put ikada postao domaćinom Svjetskog veslačkog kupa

Foto: Darko Zibar

Prvi put ikada, Zagreb će od 30. travnja do 02. svibnja biti domaćin Svjetskog veslačkog kupa. Riječ je naime o godišnjoj seriji od tri regate koje djeluju kao predvodnik Svjetskog veslačkog prvenstva, a koje se održavaju tijekom tri dana s ubrzanim sustavom napredovanja od kvalifikacija do finala.

Natjecanje će se dakako održati na Jarunu, a predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza, Branimir Bašić izrazito je zadovoljan ovakvim razvojem situacije.

“Ovo natjecanje ne promovira samo sport, već je bitno za cjelovitu promociju Hrvatske i Zagreba kao povijesnog i kulturnog središta, turističke destinacije i suvremene europske metropole. Naši sportaši ostvarili su izvanredne sportske rezultate, ispisali veslačku povijest i zaslužuju nastup na domaćem terenu. Svojim rezultatima privukli su i mlađe uzraste da se krenu baviti veslanjem, tako da u budućnosti možemo očekivati još puno vrhunskih rezultata”, rekao je.

Foto: Darko Zibar

Velike svjetske zvijezde ovog sporta predvodit će ni više ni manje nego zagrebački zlatni dečki – braća Valent i Martin Sinković. Oni će dakako voditi u dvojcu bez kormilara, a Damir Martin u samcu. Za Hrvatsku će nastupiti i sestre Ivana i Josipa Jurković u disciplini dvojac bez kormilara, David Šain i Goran Mahmutović u dvojcu na pariće te Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić u četvercu bez kormilara.

“Svima njima ovo će biti prvi ‘svjetski nastup’ na domaćem terenu i s ponosom čekaju dolazak svojih svjetskih konkurenata”, dodaju iz saveza.

Foto: Darko Zibar

Svjetski veslačku kup odlična je prilika i da se Jarun napokon “ušminka”.

“U ova teška vremena događa se nešto lijepo na Jarunu, preuređenje nakon više od 30 godina. Napokon se obnavlja naš drugi dom, veslačka staza..”, govori Damir Martin koji očekuje i potporu navijača, dakako u skladu s epidemiološkim mjerama, no ako to ne bude moguće Hrvatska televizija prenosit će natjecanja uživo.

“Svjetski veslački kup je najveće veslačko natjecanje nakon Svjetskog prvenstva, a očekuje se nastup oko 1000 najboljih svjetskih veslača”, zaključuju iz saveza.


Komentari