KAKVA ČAST! Dinamo treći po broju igrača iz svoje škole na Euru, zaigrat će ih čak devetorica

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Milan Badelj, Josip Brekalo, Joško Gvardiol, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Dejan Lovren, Luka Modrić i Šime Vrsaljko u dresu Hrvatske te Dani Olmo kao član ‘furije’, igrači su proveli barem tri sezone u dresu zagrebačkog Dinama, a zaigrat će na Europskom prvenstvu do kojeg nas dijeli tek nekoliko dana.

Ispred aktualnog hrvatskog prvaka su po broju igrača iz svoje nogometne škole na Euru samo kijevski Dinamo, koji ih ima 11 te nizozemski Ajax s 14 igrača. Na trećem mjestu uz dinamovce je i Rabotnički iz Makedonije, kroz čiju je nogometnu školu prošlo devet nogometaša s Eura.

Osam nogometaša prošlo je školu RB Salzburga iz Austrije, finskog Helsinkija, poljskog LechaManchester Cityja i slovačke Žiline.

Podsjećamo, na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kad su Vatreni uzeli srebrnu medalju, igralo je deset nogometaša koji su prošli nogometnu školu Dinama – Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Kovačić, Kramarić, Modrić, Jedvaj, Badelj, Pjaca i Pivarić.


Ovo je čast za Dinamo iz čijih će redova na Euru još biti i Dominik Livaković, Mislav Oršić, Luka Ivanušec te Bruno Petković u dresu Hrvatske, kao i dvojac Ademi – Ristovski u dresu Sjeverne Makedonije, pišu 24 sata.

 

Komentari