Kako vas je Mamić pokušao ‘zaspinati’! Jeste li uočili nešto čudno kod posljednjeg monologa?

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Na desetke je ovakvih – urbi et orbi – govora održao Zdravko Mamić, iako svi naizgled slični ima tu i te kakvih razlika. No, ovaj posljednji je i poseban. Nikad Zdravko Mamić nije bio posvećen, usredotočen, okrenut samo jednoj temi. Podsjetio je u svojim riječima na vrhunskog kirurga u trenucima operacije. Nije, uistinu, mislio ni o čemu drugom do operacije. Kod Mamića je bila riječ o operaciji – kako ljudima ogaditi Hajduk!

Bespotrebne, ali i zle verbalne eskapade na račun hrvatskog nogometnog velikana, velikog kao i Dinamo, te prema njegovim navijačima, ali i bivšim predsjednicima toliko su gnjusne da ih nećemo navoditi.

Hajduk je bio u svakakvim krizama, uostalom koji klub nije, ali zaista nije bio konkurentan Dinamu u najmanje zadnjoj dekadi, pa je smiješno otkud se Zdravko Mamić sad primio Hajduka koji vodi svoje borbe. Nadalje, Hajduku se često i s pravom imputiralo da previše za svoje probleme nekonkurentnosti krivi Zdravka Mamića. Jest, bilo je to dosadno i nametljivo od Hajdukovaca, no sada ih je Zdravko Mamić u mnogome i debelo nadmašio.

Posvetivši se Hajduku, na zao i bezobrazan način, Zdravko Mamić samo je pokušao otupiti oštricu koja mu siječe horizont. Klub u kojem je on savjetnik, a zapravo alfa i omega, nalazi se u dubioznoj financijskoj situaciji, sudski procesi i dokazi protiv njega i domaćih ali i inozemnih pravnih čimbenika zatvaraju mu krug djelovanja, a istovremeno on se obraća javnosti i priča o Hajduku. Njegovim predsjednicima prije pola i više stoljeća, navijačima, načinu upravljanja klubom?

Svašta, a zapravo ništa. Spin koji bi trebao kao javnost usmjeriti prema Hajduku kako bi se makle oči s Mamića neće uspjeti. Hajduk i da ide krivim putem, a mi to ne znamo i nije nama da sudimo, nije zaslužio takve objede od Zdravka Mamića. Kao što danas-sutra Dinamo bez Mamića nećemo smjeti gledati kao na kompromitiran klub njegovim djelovanjem.

Naš je stav da su Dinamo i Hajduk dva hrvatska i sportska nogometna velikana koji ne zaslužuju da im o glavi radi nitko, kamoli Zdravko Mamić. Rečenice koje je on izgovorio o Hajduku su toliko zle da samo potvrđuju u kojoj se nevolji nalazi klub kojeg on vodi kao savjetnik, kao i on sam kao bivši predsjednik.

Autor: Andrija Kačić Karlin


Komentari