KAKO SE OVO DOGODILO? Vaterpoliste Mladosti eliminirali Splićani, ‘Žapci’ su se skroz zapleli u mulju

Foto: Mladost

Vaterpolisti Mladosti doživjeli su šokantan poraz od splitskog Jadrana u utakmici za treće mjesto Regionalne vaterpolo lige.

‘Žapci’ nikako nisu mogli povezati konce, očito pod šokom nakon jučerašnjeg ispadanja u polufinalu protiv Radničkog iz Kragujevca.

Pogotkom Luke Bukića poveli su s 1-0 u 2. minuti i to je bilo prvo i jedino vodstvo koje su imali u čitavoj utakmici. Jadran je, očito motiviraniji, brzo preuzeo stvari u svoje ruke, a indisponirani domaći tim koliko-toliko im je mogao parirati do kraja druge četvrtine koja je završila s 5-6.

No, kad je Jadran otišao na +3 (8-5), vidjelo se da će ovo biti večer koju treba čim prije zaboraviti. Doduše, Cosmin Radu je zabio za -2 i privremeno vratio neizvjesnost na ulasku u zadnju četvrtinu. Međutim, nakon fantastičnog loba Rine Burića bilo je jasno da pobjeda ide u Split. Do kraja su Splićani rutinski odradili posao i okončali utakmicu s 11-8.

Do velikog iznenađenja došlo je i u finalu.

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca, koji su eliminirali Mladostaše u polufinalu, senzacionalno su osvojili Regionalnu vaterpolu ligu. U finalu su svladali favorizirane Dubrovčane pobjedom 14-12.

 

Komentari