KAKO JE SLAVNI ZAGREPČANIN OSTAO BEZ REKORDA: Ivo se mora oprostiti, ali više nije na tronu

Ivo Karlović (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Ivo Karlović, sjajni Zagrepčanin na čije smo rezultate iznimno ponosni, ostao je bez jednog svjetskog rekorda. Naime, John Isner ispalio je 13.729 asova u karijeri, posljednje upravo jučer u Wimbledonu, i tako za samo jedan – nadmašio Ivu.

Iako je izgubio, Amerikanac može biti zadovoljan. Srušio je famozni rekord “doktora Ive”, koji će svejedno ostati u povijesnim knjigama. Jedan je od rijetkih tenisača koji su probili 10.000 aseva, samo njih petorica uspjeli su to ostvariti. Ivo je 2008. godine bio 14 tenisač svijeta, u karijeri je osvojio 8 ATP naslova, a zaradio je okruglih 10 milijuna dolara, što dovoljno govori koliko je moćna bila njegova gotovo 20-godišnja ATP karijera.

Službeno se još nije oprostio, ali 43-godišnjak je i evidentno je da je karijera došla do kraja. Rođeni Zagrepčanin oduševljavao je fanove asovima što mu je bio i “trade mark”. U jednom meču tako je odservirao 78 aseva, a što je bio i svjetski rekord dok nisu Mahut i Isner odigrali najduži meč u povijesti tenisa, a koji se protegnuo u trodnevni spektakl.

Također je Ivo u jednoj sezoni imao 1318 aseva, što je drugi najbolji rezultat u povijesti, odmah je iza Gorana Ivaniševića, a koji je 1996. ispalio 1477 aseva. Asevi, to je bio životni put Ive Karlovića, a bez obzira što možda više nije na svjetskom tronu, ljudi će ga itekako pamtiti


Komentari