KAKO ĆE MODRI IZGLEDATI SLJEDEĆE SEZONE: Talentiani Nigerijac, Portugalac i Ganac stižu u Dinamo?

Facebook

Kako se već uvelike špekulira o odlasku talentiranog trojca Ćorić-Pjaca-Brekalo, a sredina terena još uvijek je šuplja zbog suspenzije Arijana Ademija, tako se šuška i o potencijalnim dolascima u Dinamo.

Premda je ljetni prijelazni rok još daleko i možda je rano predviđati kako će Dinamo izgledati sljedeće sezone, to jest kako će se tržiti na ljeto, malo smo se pozabavili potencijalnim transferima. Dinamo je trenutno fokusiran na osvajanje nove krune u prvenstvu i “Rabuzinova sunca”, ali Mamić je gotovo sigurno već počeo planirati kako će mu momčad izgledati u sezoni 2016./17.

Kako se već uvelike špekulira o odlasku talentiranog trojca Ćorić-Pjaca-Brekalo, a sredina terena još uvijek je šuplja zbog suspenzije Arijana Ademija, tako se šuška i o potencijalnim dolascima u Dinamo. No, to više ne smiju biti promašeni slučajevi poput Wilsona, Andersona, Calella i sličnih, već to moraju biti pomno “skautani” igrači koji bi se u kratkom vremenu prilagodili momčadi i Mamićevim taktičkim zamislima. Podrazumijeva se i kako to moraju biti dovoljno kvalitetni igrači za Ligu prvaka jer će Dinamu primarni cilj ponovno izboriti ulazak u elitno natjecanje.

Portugalac, Nigerijac, Ganac i jedan Hrvat

Pa krenimo. Prvi na tom popisu potencijalnih novih Dinamovaca je Portugalac Cafu iz Vitorije Guimaraes, o kojem smo nedavno i pisali. Riječ je o trkački moćnom 23-godišnjem igraču s iznimnim tjelesnim kapacitetima koji može igrati u oba smjera, točnije i defenzivnog i centralnog veznog. Dinamo bi za njega trebao izdvojiti minimalno dva milijuna eura.

Druga želja Dinama je mladi Nigerijac, Onyinye Wilfred Ndidi (19) iz Genka. Riječ je o igraču defenzivno orijentiraom igraču kojemu je primarna pozicija defenzivnog veznog, ali može dobro pokrivati i pozicije desnog beka i stopera. Stasiti Ndidi ove sezone odigrao je 35 utakmica z Genk, zabio je dva gola i upisao dvije asistencije. No, Dinamo bi s njim mogao imati malih problema jer igrač vrijedi oko dva milijuna eura, no, pretpostavka je kako će se za njega tražiti malo veća svota novca.

Treće pojačanje Dinama trebao bi biti i jedan domaći igrač, kako doznaje Jutarnji, radi se o riječkom defenzivcu Filipu Bradariću (23). Bradarić je ove sezone odigrao 30 utakmica za Rijeku, a zabio je dva gola i upisao jednu asistenciju. Dinamo bi za njegove usluge trebao izdvojiti oko milijun eura.

Na koncu dolazimo i do četvrtog, veoma zanimljivog pojačanja. Naime, po njega bi se išlo u slučaju da Dinamo proda Henriqueza ili Hodžića, a riječ je o napadaču Warisu Majeedu, 24-godišnjem prekaljenom Gancu koji ove sezone ima vrlo dobar učinak u franskuskom Lorientu. Majeed je od 2013. godine do sada prošao kroz nekoliko velikih klubova poput Spartaka iz Moskve, Valenicennesa i Trabzonspora, a u matičnom Lorientu ove sezone zabio je 12 golova. Ganca je Mamiću nahvalio i Vahid Halilhodžić, ali problem bi mogla biti cijena jer Majeed vrijedi četiri milijuna eura. No, prodaju li Hodžića ili Henriqueza bit će novca za novu špicu.

>>> NAŠLI ZAMJENU ZA ADEMIJA: Modri krenuli u lov na zanimljivog portugalskog veznjaka


Komentari