KAKAV USPJEH S TEK 20 GODINA! Mlada Zagrepčanka najmlađa je boksačica na OI, konkurencija ima dvostruko više godina nego ona

Foto: Hrvatski boksački savez

Nikolina Ćaćić, 20-godišnja Zagrepčanka, inače članica BK Omega Zagreb, koja se uspjela kvalificirati na Olimpijske igre u Tokiju, ispostavilo se, najmlađa je natjecateljica u skupini.

Naime, Europska boksačka federacija EUBC i službeno je potvrdila tu vijest, a Nikolina je i najmlađa hrvatska olimpijka. Jedina vršnjakinja među boksačicama u Tokiju joj je Britanka Caroline Dubois (20) koju britanska reprezentacija navodi i kao jednu od njihovih glavnih favoritkinja za medalju.

S druge strane, u potpunoj suprotnosti s Ćaćić, najstarija među sto boksačica na Igrama 32. Olimpijade, dvostruko starija od Nikoline, slavna je Finkinja Mira Potkonen (41) u kategoriji do 60 kg, trostruka europska prvakinja i osvajačica olimpijske bronce u Riju 2016. godine.

Naposljetku, važno je napomenuti i da će u četvrtak ujutro po hrvatskom vremenu Nikolina Ćaćić i Luka Plantić s trenerima Franjom Kristićem i Tomislavom Bašićem saznati raspored mečeva i imena protivnika u ždrijebu olimpijskog turnira.

Nikolinina kategorija do 57 kg počinje prvog dana natjecanja na Igrama 32. Olimpijade u subotu, 24. srpnja, a Lukina poluteška kategorija do 81 kg u nedjelju, 25. srpnja kada su na rasporedu mečevi šesnaestine finala (10 boksača će izravno u osminu finala, a 12 će morati u ring u Kokukigon Areni u kojoj će se odvijati boksačka natjecanja).

Komentari