KAKAV USPJEH: Nevjerojatna Zagrepčanka srušila dva svjetska rekorda i ispisala povijest

Foto: Facebook

Malo tko je dominatan u svom poslu ili sportu kako je Mirela Kardašević u ronjenju u bazenu. Na otvorenom prvenstvu grada Zagreba srušila je dva nova svjetska rekorda.

Prvog dana natjecanja je Mirela Kardašević je postavila novi svjetski rekord u disciplini dinamika s bifin perajama (DINBF) preronivši 251,2 metra te će ostati zapisana kao prva žena koja je je preronila više od pet dužina olimpijskog bazena i dotaknula zid na 250 m. Prijašnji rekord je iznosio 244 m.

Zanimljivo istog dana je Poljak Mateusz Malina srušio je svjetski rekord u toj disciplini u muškoj kategoriji s rezultatom od 282 m.

Novi dan, novi rekord

Mirela je odmah slijedeći dan srušila još jedan rekord. Kardašević je postavila novi svjetski rekord u disciplini dinamika s monoperajom (MONO) preronivši 272,7 metara, čime je za više od sedam metara nadmašila prijašnji rekord.

“Ni sama još ne vjerujem u ostvareni rezultat. Iznimno sam zadovoljna kako je sve prošlo i vjerujem da je ovo najbolji pokazatelj za daljnje pripreme uoči Svjetskog prvenstva” izjavila je nakon rekorda.

Ovo je bilo zadnje natjecanje i posljednja provjera hrvatskih reprezentativaca prije Svjetskog prvenstva koje će u lipnju biti održano u Beogradu.

Komentari