KAKAV RASPLET KUTIJE: Slavili u počast prijatelju, senzacija otišla do kraja, junak golman Čolak iz Mostara

Foto: Press

Krešimir Keta Bandić pobjednik je jubilarnog izdanja Kutije šibica, koja je ove godine proslavila 50. rođendan. Veliki zagrebački malonogometni turnir okončan je slavljem momčadi koja ima oslonac u igračima iz Mostara i okolice, a nosi ime po preminulom golmanu Bandiću, s pričom koja je bila inspirirajuća na putu do završnice ovogodišnje Kutije.

Mostarska momčad je u finalu slavila nakon izvođenja sedmeraca protiv zagrebačke Poliklinike Milojević. Prije raspucavanja u kojem je pala odluka, 40 minuta borbe na parketu Doma sportova prošlo je bez golova, a potom su ekipi iz Hercegovine veselje donijeli pogođeni udarci Ante Ćorluke, Josipa Sesara i dva puta Josipa Božinovića.

Za Polikliniku Milojević je nastavak raspucavanja mogao donijeti Kristijan Grbeša, no kod zaostatka zagrebačke momčadi od 4:3 obranio je golman Mostaraca Marko Čolak i time je počelo slavlje novih pobjednika Kutije.

Napeto i prije sedmeraca

Udarci sa sedam metara donijeli su odluku, no bilo je vrlo zanimljivo i prije toga. Sve je prošlo bez golova, ali s dosta šansi, uključujući i pogođene stative.

Za pobjedničku momčad je junak bio golman Čolak, ne samo zbog posljednjeg obranjenog udarca u raspucavanju, već i zbog ‘skidanja’ prilika Poliklinike Milojević tijekom prvih 40 minuta. Obranio je sedam udaraca u okvir gola, uključujući i nekoliko vrlo opasnih šansi zagrebačke ekipe.

Mostarcima i glavno pojedinačno priznanje

Osim proslave trofeja, Krešimir Keta Bandić je na jubilarnoj Kutiji došao i do glavnog individualnog priznanja. Josip Božinović zaslužio je nagradu za najboljeg igrača turnira, a nakon tog primljenog pokala, Mostarcima je stigao i onaj slađi, momčadski za pobjedu na velikom zagrebačkom turniru, čime je 50. izdanje Kutije privedeno kraju.


Komentari