KAKAV PREOKRET! Lokomotiva gubila s dva razlike pa kući odnijela prvu pobjedu sezone

Facebook

Lokomotiva je kući odnijela pobjedu i to u velikom stilu.

U osmom susretu Lokomotiva je napokon uspjela ostvariti prvu pobjedu u sezoni. I nije to bila laka pobjeda, ovakav preokret ne viđa se često, a kada su svi već mislili da je gotovo, Lokomotiva se vratila u život.

Slaven Belupo snažno je krenuo u prvo poluvrijeme, ali kolo sreće ubrzo se okrenulo, a Lokosi su iskoristili njihovu neodlučnost. S dva pogotka se istaknuo Mirko Ivanovski, a zasjao je i 18-godišnjak Lovro Majer koji je pokazao odličnu igru te s pogotkom i dvije asistencije opravdao povjerenje svog trenera. Pogreška nije bilo ni uvođenje 20-godišnjeg Antunovića koji je zabio za izjednačenje.

Navijači su susret u Koprivnici željno iščekivali, ali u zraku su lebdjela mnoga pitanja. U obje momčadi došlo je do značajnih promjena s obzirom na prošlu sezonu. Dio prvotimaca je otišao, a novake je kroz ubrzani tečaj trebalo što prje uigrati.

Lokosi su se i potrošili na europskim nastupima, a u Koprivnicu su se došli “iskobeljati” s posljednjeg mjesta na ljestvici. To nije bio kraj Ivkovićevim problemima, naime, reprezentativci mu nisu bili na raspolaganju, nije mogao računati ni na Bočkaja i Radonjića, a Grezda je završio na klupi.

U Slaven Belupu uigravala se nova obrana s Katićem i Alitijem, a na travnjak je istrčalo šest stranih igrača, što je svojevrsni rekord. Debitirali su Albanac Aliti i Francuz Bouadla, na teren je prvi puta istrčao od prve minute i Brazilac Heber, a našli su se tu i Danac Christensen, Austrijanac Savić te Makedonac Ivanovski.

Novi i, čini se, poboljšani Slaven Belupo igrao je lijep i učinkovit nogomet u prvom djelu kojim su izazvali ovacije kod svojih navijača. Tek što je 8. minuta počela teči Rahmani je srušio Savića, a sudac Bel je pokazao na bijelu točku. Ivanovski je naciljao donji lijevi kut, ali Zagorac je to “skinuo” kao od šale. Domaćine to nije obeshrabrilo već su nastavili s napadačkim pristupom što je naposljetku dovelo do pogotka Ivanovskog.

Nešto kasnije Makedonac je povećao Slavenovu prednost i rezultat se sada već činio nedostižnim. Lokosi su nas uvjerili u suprotno i još jednom pokazali kako je nogomet igra bez granica u kojoj nijedan susret nije gotov dok sudac ne zazviždi za kraj utakmice. Nogometaši sa zagrebačke Kajzerice kao furije su utrčali u drugo poluvrijeme i vrlo brzo utakmicu okrenuli u svoju korist. Samo šest minuta trebalo im je da potope Farmaceute. 

Izmjene Tomislava Ivkovića bile su pun pogodak, pogotova uvođene 18-godišnjeg Majera koji je pogodio za 1:2, a zatim i asistirao dva puta za golove Antunovića i Karačića. S druge strane terena potpuno neprepoznatljiva momčad, tek sjena one iz prvog poluvremena.


Komentari