KAKAV JE OVO BIO VIKEND! Dragovoljac prosuo sve u Sesvetama, Rudeš mu je za petama, u Kustošiji prava drama

Čak tri lokalna derbija klubova sa zagrebačkog područja odigrana su u 29. kolu Druge HNL. Bilo to je kolo u kojem opet nije izostalo drame i uzbuđenja, a najveći profiter bio je Rudeš kojem su se, pomalo neočekivano, ponovo otvorile šanse za povratak u elitno društvo.

Rudešani su svladali Dubravu, a dojučerašnji lider Hrvatski Dragovoljac u ludoj je utakmici pokleknuo u Sesvetama pa je razlika između njih sada dva boda u korist momčadi iz Sigeta. Dragovoljac, doduše, u srijedu ima i zaostalu utakmicu protiv druge momčadi Dinama i novu priliku da preuzme vrh lige, ali i da se odlijepi od Rudeša kao glavnog pratitelja za promociju (trenutačno prvoplasirani BSK nema licencu za 1.HNL).

A sve je trebalo (i moralo) biti lakše za ‘dragovoljce’. Naime, u Sesvetama su imali čak dva gola prednosti na poluvremenu. Pogocima Majstorovića, Bagadura i Florutza vodili su s 3:1 (za Sesvete je zabio Geljić) da bi u nastavku doslovno nestali u roku od pet minuta. Između 57. i 62. Sesvete su postigle čak tri gola i posve preokrenule utakmicu! Dva put je Mateo Topić pogodio iz jednaesteraca koje je izborio junak utakmice, odlično raspoloženi Matija Malekinušić. Na ove dvije asistencije bivši junior Dinama nadodao je i izjednačujući pogodak u 59. minuti.

U Rudešu je bila posve druga priča. Gostovala je Dubrava koja je do pet minuta prije kraja držala bod u džepu, a onda je Ivan Durdov za konačnih 2:1 postigao pobjednički gol koji je Rudeš približio vrhu. Inače, Rudešani su vodili na poluvremenu pogotkom Abdurahimija, dok je za Dubravu izjednačio Fintić iz ‘slobodnjaka’ u 52. minuti.

Drame je bilo i u Kustošiji gdje je gostovao zaprešićki Inter. Zahuktali domaćin koji je proteklih tjedana pokazao odličnu formu, a napose njegov ubojiti napadač Fran Brodić, izgubio je bodove od ‘diva iz predgrađa’ koji se grčevito bori za ostanak. Zaprešićani su se uglavnom branili i orijentirali na protunapade i to im je većinu vremena išlo sasvim dobro. U prvom poluvremenu Brodić je u jednom navratu u kombinaciji s Havojićem izradio čistu šansu za Lagundžića koju je vratar Križanović uz poteškoće zaustavio, a u drugom je izašao ‘jedan na jedan’ s gostujućim vratarom, no ovaj je bio uspješniji. I kad su svi očekivali da će domaćin dodatno pritisnuti u nastavku, zaprešićki veznjak Silvio Goričan je odmjerenim udarcem s ruba šesnaesterca doveo Inter u vodstvo. Kustošija se do kraja utakmice – završnica susreta igrala se po velikom pljusku – pokušala vratiti, pogodili su i gredu i vratnicu no do pogotka nisu došli. Inače, susret je obilježio i jedan kuriozitet, sudac Marko Linić zamijenjen je zbog ozljede u 26. minuti.

Druga momčad Dinama odigrala je danas susret protiv Dugopolja u Kranjčevićevoj, slavili su s 2:0, a dvostruki stijelac bio je Ivan Šaranić. Oba pogotka postigao je iz kaznenog udarca.

U preostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati: Cibalia – Croatia Zmijavci 3:0, BSK – Junak 2:1, Opatija – Međimurje 1:1, Solin – Orijent 1:2 i Hajduk II – Osijek II 4:3.

Na ljestvici vodi BSK s 50 bodova kojeg slijede Hrvatski dragovoljac s 49 i utakmicom manje te Rudeš s 47. Kustošija je šesta s 43 boda, Sesvete su odmah iza njih s 42, a u donjem dijelu su dvanaesta Dubrava s 39, trinaesti Inter s 34, dok je Dinamo II petnaesti s 32 boda i utakmicom manje.


Komentari