KAKAV INAT NA DOMAĆEM TERENU! Oršić zabio tri maestralne golčine i pokazao tko je gospodar Maksimira

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Na Maksimiru se večeras odigrala uzvratna utakmica između našeg Dinama i Tottenhama!

Naš Dinamo je izbacio osmi najbogatiji klub Europe!

Upravo je ova utakmica osmine finala odlučila o putniku u četvrtfinale Europske lige, a to je Dinamo!

Nakon 2:0 u korist Tottenhama prošlog tjedna u Londonu, Dinamo je s Damirom Krznarom napravio čudo.

Dinamo – Tottenham 3:0

115′ – Livaković spašava Dinamo! Dvije sjajne obrane golmana Plavih, prvo je skinuo Baleu, a malo kasnije i Kaneu, ovo je bilo stvarno teško preživjeti – ali 3:0 je i dalje u Dinamovim rukama!

113′ – Pucao je Bergwijn, pronašao je malo prostora na rubu kaznenog prostora, ali srećom za Dinamo, nije bio precizan.

106′ – Oršić se našalio s obranom Tottenhama, zabio je i svoj treći gol – još jednom je ostavio Llorisa bez šansi, o ovome će se pričati dugo, jako dugo!

106′ – GOOOOOOLLLL!!!! Mislav Oršić ima ‘hat-trick’ i ruši Tottenham, kakva utakmica Dinamovog majstora!

105′ – Završeno je prvih 15 minuta produžetaka, bez novih golova.

102′ – Bale je imao dosta prostora za šut, a to znači da šut i stiže. Srećom za Dinamo, Velšanin je pucao kraj gola.

95′ – Odlična prilika za Dinamo! Marin Leovac pucao je s desne strane kaznenog prostora, nažalost, nije išlo u okvir gola iako je izgledalo jako opasno.

94′ – Rano u produžecima otvarala se dobra šansa za Gavranovića koji je imao puno prostora, ali bio je prespor u prodoru i na koncu ga je gostujuća obrana uspjela stići. Nakon malo gužve, Tottenham je došao do lopte.

90’+3 – Dinamo je izdržao Tottenhamov pritisak nakon drugog gola, idemo u produžetke!

83′ – Oršić je zaključio sjajnu akciju Plavih iskoristivši asistenciju Atiemwena za udarac kojim je iz sredine 16-erca još jednom ostavio Llorisa bez šansi.

83′ – GOOOOOOLLLL!!!! Kakav je majstor Mislav Oršić, ponovno je zabio i Dinamo ima 2:0 – rezultat koji vodi u produžetke!

77′ – Oršić je i dalje velika napast za Tottenham – odlično se probio po lijevoj strani, krenuo je prema 16-ercu i dodao je prema sredini kaznenog prostora, no gostujuća obrana izbacila je loptu.

71′ – Sjajna obrana Livakovića! Pucao je Lo Celso, lopta se od Lauritsena neugodno odbila prema golu Dinama, ali domaći golman bio je spreman za to iznenađenje!

65′ – Nova odlična šansa za Dinamo! Kristijan Jakić bio je sam i s puno prostora na ulasku u 16-erac, pronašao ga je Petković, no nakon povratne lopte Jakić je promašio sve – otišlo je iznad gola.

62′ – Oršića je prije njegovog sjajnog udarca pronašao Majer, a poslije toga, Dinamo je zaprijetio još dva puta. No, obrana Tottenhama izdržala je te izazove.

62′ – GOOOOOOLLLL!!!! Dinamo vodi s 1:0! Bila je to majstorija Mislava Oršića s ruba 16-erca, pucao je sjajno, Lloris tu nije mogao puno!

58′ – Petković je nakon nekoliko blokova Tottenhamovih igrača došao do lopte na desnoj strani kaznenog prostora, probao je zabiti u dalji kut, ali već je bio u padu i nije bio precizan.

53′ – Iz tog kornera, Majer je nabacio prema Ademiju u 16-ercu, a udarac Dinamovog kapetana glavom s 10-11 metara bio je preslab za Llorisa.

53′ – Dinamo je dobro kombinirao na desnoj strani. Ristovski je solidno centrirao, ali lopta je s malim dodirom gostiju otišla u korner.

50′ – Petković je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je zapela u bloku gostiju.

46′ – Ušli smo u drugih 45 minuta uzvratne utakmice u Zagrebu.

45’+1 – Završeno je prvo poluvrijeme na Maksimiru.

44′ – Odličnu priliku imao je i Tottenham! Harry Kane je na lijevoj strani 16-erca imao dosta prostora ispred Livakovića, ali Dinamov golman pročitao je Kaneov udarac i sjajno je obranio.

36′ – U nastavku akcije prijetio je i Arijan Ademi, bio je blizu lopte, ali Hugo Lloris bio je brži i odbio je loptu ispred kapetana Dinama.

35′ – Kakva šansa za Dinamo! Majer je bio u prodoru, lopta mu se odbila od bloka i imao je otvoreni udarac prema golu, ali nije bio precizan. Bilo je to jako blizu, šteta…

33′ – Moura je ubacio s lijeve strane, probao je pronaći Lamelu, ali Livaković je bio puno bliže lopti i pokupio ju je bez problema.

28′ – Traju minute pritiska Tottenhama. Lauritsen i Theophile-Catherine imali su nekoliko jako dobrih reakcija u obrani.

22′ – Dinamo je pritisnuo po desnoj strani, a na kraju je pucao Franjić nakon što je akcija nastavljena po drugoj, lijevoj strani. I to je zaustavio Tottenhamov obrambeni blok koji za sada izdržava sve izazove.

16′ – Ivanušec je probao zaprijetiti nakon Tottenhamove pogreške u obrani, išao je po desnoj strani i pucao, ali udarac je završio u bloku.

14′ – Kane je ubacio s lijeve strane, ali srećom za Dinamo, nitko nije došao do lopte u situaciji koja nije djelovala bezazleno.

10′ – Tottenham je u prvih 10 minuta uglavnom držao loptu, ali za sada bez opasnijih prijetnji za Livakovića.

2′ – Oršić je pucao iz daljine, nije bilo problema za Llorisa.

1′ – Počela je utakmica na Maksimiru. Ajmo, Dinamo!

Treneri Damir Krznar i Jose Mourinho objavili su s kojim će igračima krenuti u uzvratnu utakmicu.

Sastav Dinama: Livaković – Franjić, Theophile-Catherine, Lauritsen, Ristovski – Ademi, Jakić, Majer – Oršić, Petković, Ivanušec.

Sastav Tottenhama: Lloris – Davies, Dier, Sanchez, Aurier – Winks, Sissoko – Moura, Alli, Lamela – Kane.


Komentari