Kad već ZET ne reagira, Gajničani pokrenuli peticiju

FOTO: Dražen Komar / ILUSTRACIJA

Gajničani nisu odustali te su odlučili uzeti stvar u ‘svoje ruke’.

Mnogi građani muku muče s javnim prijevozom. Jedan od građana iskoristio je priliku davanja prijedloga na pilot projekt ‘Zagreb – inovativni grad’. Dotakao se problema prometne povezanosti Gajnica s Jarunom, o čemu smo pisali.

>>>Muke po javnom prijevozu: ZET-ovci traže mišljenje građana ali su im njihova ‘rješenja’ bolja

Bez obzira što je od Gajnica do Jaruna najisplativije ići pješice, ZET je prometno rješenje proglasio zadovoljavajućim. Ipak, Gajničani ne odustaju te su odlučili pokrenuti peticiju, kojom bi se napokon učinilo nešto po pitanju loše prometne povezanosti Gajnice – Jarun.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]’Gajnice – Jarun su udaljene 6 kilometara u smjeru sjever-jug. No, ako niste autom, potrebno je sat i pol i promjena 3 autobusa ili 50 minuta pješice. Djeca s jarunskog područja koja idu u gimnaziju na Malešnici slično se muče s nepostojanjem dobre veze javnog prijevoza, kao i Gajničani koji rade na Jarunu (i obrnuto).

Linija koja bi iz Gajnica, preko Malešnice, Španskog i Prečkog došla do Jaruna bolje bi prometno povezala gimnaziju Lucijana Vranjanina, Sportski centar Jarun i općenito stanovnike ovih kvartova.

ZET je na ovu molbu dao negativni odgovor, jer drže da je povezanost dobra iako se moraju mijenjati 3 autobusne linije i voziti se okolo naokolo.[/box]

Negativan odgovor ZET-a na njihove molbe nije uspio obeshrabriti Gajničane. Pokretanjem peticije pokušat će se izboriti za bolju prometnu povezanost sjevernog dijela grada s južnim.

Peticiju možete potpisati ovdje.

 


Komentari