JURČIĆ STVARNO MISLI DA JE MOURINHO: Zbog ovog zahtjeva klubovi ga ne žele zaposliti

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jurčić je možda malo previše ušao u film “hrvatskog Mourinha” pa bi možda mogao razmisliti da je pametnije neko vrijeme ne zahtijevati toliko od potencijalnih poslodavaca.

Kruno Jurčić trenutno je vruća roba na tržištu slabijih do srednje jakih klubova. Donedavni trener slovenskog Maribora dobio je otkaz nakon nešto više od pola godine na klupi zbog serije loših rezultata, no, čim je napustio mariboski klub, Jurčić se već počeo spominjati u kontekstu preuzimanja posrnulog poljskog prvaka Wisle, kao i bosanskog prvoligaša Sarajeva. No, čini se kako pregovori s tim klubovima baš i ne idu u pozitivnom pravcu.

Prema pisanju poljskih medija, Jurčić je prošloga petka odgledao trening Wisle i razgledao prostorije kluba, potom je sjeo za pregovarački stol i iznio svoje zahtjeve. Sve je očito bilo u redu dok Jurčić nije iznio svoje zahtjeve. Jedan od zahtjeva koje je potraživao od nesuđenog mu kluba, zbog kojeg su se na koncu i razišli, jest mogućnost da dovede svoj stručni stožer. U prijevodu sadašnja trenerska garnitura dobila bi otkaz, a Jurčić bi kao menadžer instalirao svoje ljude u klub.

To zapravo i nije tako neuobičajen zahtjev u nogometnom svijetu, ali je neuobičajen kod preuzimanja financijski slabijih klubova. Klub, kako bi ispunio Jurčićeve zahtjeve, bi morao isplatiti odštetu svakom otpuštenom djelatniku, a to si malo koji klub želi i može priuštiti. Čim se pročulo kako su ga u Wisli odbili, počelo se šuškati kako Jurčić preuzima treći klub bosanske Premier lige, Sarajevo, ali prema pisanjima bosanskih medija u klubu, valjda uplašeni njegovim zahtjevima, demantiraju Jurčićev dolazak.

Bilo kako bilo, Jurčić je možda malo previše ušao u film “hrvatskog Mourinha” pa bi možda mogao razmisliti da je pametnije neko vrijeme ne zahtijevati toliko od potencijalnih poslodavaca slabijih financijskih mogućnosti. Naravno, ako Van Gaal dobije otkaz, a uskoro vjerojatno i hoće, Jurčić se može javiti na mjesto menadžera i od Manchester Uniteda može slobodno tražiti mjesta za svoj stručni stožer, ali do tada ipak bi trebao biti malo skromniji.


Komentari