Juniorska reprezentacija nezaustavljiva: Upisana i peta pobjeda na Svjetskom prvenstvu

FOTO: HRS

Hrvatska muška juniorska reprezentacija sa stopostotnim učinkom odlazi iz skupine C u osminu finala na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Nakon Kosova, Brazila, Mađarske i Bahreina, Hrvatska je u petom susretu svladala i Portugal s 32:30.

Bilo je to daleko najbolje izdnje naše reprezentacije do sada na Svjetskom prvenstvu. Kontrama i stalnim pritiskom na Portugalce koje su tjerali na tehničke pogreške držali su lagodnu prednost od +3. Kad god je Portugal nešto htio napraviti naši su to silovito kontrirali te na poluvrijeme otišli sa +2.

U nastavku su od početka krenuli jako te se odvojili na +5 što Portugalci nisu mogli pratiti. Nervoza se uvukla u obje reprezentacije, ali naši su se prije stabilizirali i priveli mirno utakmicu kraju.

Prvo ime svakako je bio Josip Šarac s 9 pogodaka iz 12 pokušaja, Ivan Martinović je samo za nijansu bio slabiji sa 7 od 10, a Filip Vistorop dodao je 7 pogodaka.. Vratar Ivan Ereš standardno je bio dobar s 11 obrana.

Sljedeća utakmica je susret četvrtfinala, a našim juniorima na putu stoji Island. Utakmica je na rasporedu u srijedu u 21 sat.


 

Komentari

loading...
-->